Bijna-nieuwe McLaren F1 te koop!

2mnd geleden

Deze McLaren F1 uit 1995 heeft minder dan 400 kilometer op de klok. Dit verklaart waarom de prijs tot duizelingwekkende hoogten zal stijgen.

 

De McLaren F1, die in 1992 en 1998 in slechts 106 exemplaren werd geproduceerd, is het werk van de briljante ingenieur Gordon Murray. Ultrasnel dankzij zijn 627 pk sterke BMW V12-motor, zorgde deze auto voor een revolutie onder de hypercars dankzij zijn eerder ongeziene efficiëntie. Hij is gebouwd uit koolstofvezel en de bestuurder neemt uitzonderlijk genoeg plaats in het midden, terwijl twee andere zitplaatsen achteraan, aan beide zijden, zijn geïnstalleerd.

 

Uitzonderlijke kleur

Dit exemplaar, nummer 029, werd nieuw verkocht aan een Japanse verzamelaar, die hem vervolgens doorverkocht aan een Amerikaan die hem niet gebruikte. Met minder dan 400 kilometer op de teller, staat de auto nog steeds op zijn originele banden! Hij is gespoten in Creighton Brown en voorzien van een Light Tan en Dark Brown-interieur, wat hem nog zeldzamer maakt omdat het een kleur op aanvraag was.

Op 13 en 14 augustus zal deze McLaren een van de sterren zijn op de veiling van Gooding & Company tijdens de Pebble Beach Elegance Contest. Dankzij zijn uitzonderlijke eigenschappen wordt de hamerprijs geschat op 15 miljoen dollar, of bijna 12,6 miljoen euro! Voor deze prijs, is het niet zeker dat er snel meer kilometers op de teller zullen worden gezet...

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in