Zo maak je de Audi RS 4 Avant en RS 5 competitiever

1mnd geleden

Nieuw competitiepakketten voor de Audi RS 4 Avant en RS 5 omvat verstelbare schokdempers en een RS Plus-sportuitlaatsysteem.

Audi Sport GmbH heeft de Audi RS 4 Avant en Audi RS 5 bijgepunt en het accent op sportiviteit vergroot. Het nieuwe Competition-pakket zit boordevol extra elementen die hun sportieve uitstraling accentueren en het rijden nog opwindender maken (matrix LED-koplampen, speciale bekleding, enz.). De topsnelheid ligt nu op 290 km/u en het nieuwe "RS plus"-sportuitlaatsysteem laat een intenser geluid horen, dat niet alleen door het uitlaatsysteem zelf wordt geproduceerd, maar ook door het deels wegnemen van de geluidsisolatie tussen de motorruimte en de passagiersruimte. Deze aanpassing vermindert ook het gewicht van de auto met ongeveer 8 kilogram. Dit resulteert in een verbetering met 0,2 seconde van de 0-100 km/u-tijd voor de RS 4 Avant (3,9 seconden), bij de RS 5 is dat 0,1 seconde (3,8 seconden).

Het RS Competition Plus-pakket voegt daar een dynamische besturing en een verbeterd quattro-sportdifferentieel aan toe, vooral in de dynamische rijmodus, die de achteras bevoordeelt. Bovendien zorgt een update van de transmissiesoftware voor kortere schakeltijden en een opmerkelijke verbetering van de verschillen tussen de diverse rijmodi. De gegroeide dynamiek maakte ook een versterking van het remsysteem noodzakelijk. De combinatie van Pirelli P Zero Corsa, een nieuwe ABS-software-instelling en RS-keramische remmen verkort de remafstand van 100 tot 0 km/u met tot 2 meter. Het sluitstuk van het RS Competition Plus-pakket zijn de in hoogte verstelbare schokdempers (tot 20 mm lager dan bij het standaardmodel), die ook de compressie en de uitslagrespons aanpassen. Ze worden gecombineerd met stijvere stabilisatorstangen.

De Audi RS 4 Avant is verkrijgbaar vanaf 90.480 euro, de Audi RS 5 Coupé en RS 5 Sportback vanaf 93.790 euro. Het Competition Package kost 8.550 euro en het Competition Plus Package 12.600 euro.

Zo maak je de Audi RS 4 Avant en RS 5 competitiever
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in