Toyota GR Supra binnenkort leverbaar met manuele bak

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Dit is nieuws dat liefhebbers zou moeten verheugen: Toyota zal zijn sportieve GR Supra-coupé binnenkort met een handgeschakelde versnellingsbak aanbieden. De auto wordt gemaakt op verzoek van fans en klanten, die deze afwezigheid betreurden sinds de lancering van de auto in 2019.

"Klanten en fans van de sportwagens van Toyota GAZOO Racing hebben hun stem laten horen. En wij hebben geluisterd. De Toyota GR Supra met een volledig nieuwe op maat gemaakte handgeschakelde versnellingsbak zal binnenkort beschikbaar zijn." Zo luidt het persbericht van de fabrikant. Over de prestaties van de auto of de motorkeuze zijn op dit moment nog geen nadere details bekend.

Ten tijde van zijn lancering in 2019 werd de Supra alleen aangeboden met de door BMW geleverde 3-liter-V6-motor met 340 pk, in combinatie met een achttrapsautomaat. In 2020 werd er een compactere en lichtere 2,0-litermotor van 258 pk aan het gamma toegevoegd, nog steeds exclusief gekoppeld aan een automaat, tot grote ergernis van puristen van sportief rijden.

Deze handgeschakelde Supra zal herkenbaar zijn aan het rode logo op de achterkant, maar het is nog niet bekend wanneer hij op de markt komt.

Toyota GR Supra binnenkort leverbaar met manuele bak
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in