Gemakkelijker ademhalen met de Opel Astra

1mnd geleden

Zowel vanbinnen als vanbuiten doen de nieuwe Opel Astra en Astra Sports Tourer er alles aan om de luchtkwaliteit op peil te houden.

De aandrijflijnen van de Astra en Astra-break zijn zo ontworpen dat de emissies tot een minimum worden beperkt om aan de milieunormen te voldoen. Maar binnenin zit de bijzonderheid: een luchtfiltersysteem, Intelli-Air, zorgt ervoor dat alle passagiers gezonde lucht inademen. Dit laatste is belangrijker dan ooit in deze tijd van het jaar, nu hooikoorts weer de kop opsteekt en veel mensen met een allergie er last van hebben.

De Intelli-Air maakt gebruik van lucht- en deeltjesfilters in combinatie met een bewakingssysteem voor de luchtkwaliteit. Wanneer de buitenluchtkwaliteit slecht is, regelt een sensor de sluiting van de inlaat zodat er geen verontreinigende stoffen in het passagierscompartiment terechtkomen.

Het werkt ook omgekeerd. Als de lucht binnen muf of vervuild is, gaat een klep open om passagiers van frissere lucht te voorzien. Dankzij het Intelli-Air-systeem blijft de binnenlucht in de nieuwe Astra zo zuiver mogelijk. Passagiers kunnen het zelf zien: het systeem informeert hen over de luchtkwaliteit via het grote aanraakscherm. Het toont een auto-vormige emoji, gebaseerd op de International Air Quality Index (IAQI). De kleur van de emoji verandert naargelang de luchtkwaliteit in de auto.

Hooikoorts: wat te doen tijdens het rijden

Heeft u last van hooikoorts? Als er een hoge concentratie pollen is, houdt u de ramen gesloten en dan doen de filters de rest. Wist je dat een niezende bestuurder 20 meter aflegt zonder op de weg te letten met lage snelheden. Met 100 km/u verliest hij zijn ogen meer dan 50 meter van de weg.

Het nemen van medicijnen tegen hooikoorts valt af te raden, omdat antihistaminica slaperigheid tijdens het rijden kunnen veroorzaken.

Gemakkelijker ademhalen met de Opel Astra
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in