Audi lanceert als afscheid speciale serie van de R8 GT

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Na 7 jaar trouwe dienst staat de Audi R8 op het punt om afscheid te nemen en zijn legendarische V10-motor mee te nemen. Zijn vertrek wordt begroet door een laatste speciale serie, ongetwijfeld de wildste in de geschiedenis van de R8.

De V10-motor, die officieel Audi R8 Coupé V10 GT RWD heet, is opgevoerd tot 620 pk en is daarmee de krachtigste motor in de geschiedenis van het merk voor een auto met tweewielaandrijving. Ja, het bijzondere van deze beperkte serie van 333 auto's is dat al het vermogen uitsluitend via de achterwielen op de weg wordt overgezet, via een automatische versnellingsbak met zeven versnellingen.

Dit belooft geweldige sensaties, vooral omdat de bestuurder het door hem gewenste niveau van tractiecontrole kan kiezen. Dit is iets waar zowel de gemiddelde bestuurder als de ervaren rijder plezier aan kunnen beleven. Daarnaast hebben diverse verbeteringen het totale gewicht van het voertuig met 20 kilo verminderd tot 1.570 kg.

Esthetisch gezien is de R8 V10 GT RWD herkenbaar aan zijn spaakwielen van 20 duim, zijn aerokit (voorblad, zijvleugels, spoiler, enz.) en zijn Suzuka Grey Matte-kleur (hoewel ook andere kleuren beschikbaar zijn). Het interieur is voorzien van kuipstoelen, rode veiligheidsgordels en inzetstukken van koolstofvezel. De vloermatten en stoelen dragen het logo van de speciale serie in zwart en rood.

Audi lanceert als afscheid speciale serie van de R8 GT
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in