Strips: de beginjaren van Michel Vaillant

1w geleden | Ch. D.

In 1957 schonk Jean Graton, in de bladzijden van de krant Kuifje, het leven aan een autocoureur wiens naam weldra op de lippen zou liggen van alle lezers van dit tijdschrift, gewijd aan jongeren van 7 tot 77 jaar. Zijn naam? Michel Vaillant.

Alvorens de hoofdrol te spelen in een eerste album - ‘De Grote Match’ -, beleeft de Franse piloot zijn eerste avonturen in enkele kortverhalen. Deze werden voor het eerst gepubliceerd in de jaren 50 en 60 en vormden de basis van wat zou uitgroeien tot een cultsaga.

De verhalen van Vaillant zitten gegoten in een realistische en bijna journalistieke stijl die Jean Graton tot een succes zou maken. De belangrijke ingrediënten zijn reeds aanwezig: familie, competitie, de firma Vaillante en de 24 Uren van Le Mans. Deze eerste bundel kortverhalen is een must voor alle verzamelaars en motorsportliefhebbers. Van de eerste Vaillante die door Henri Vaillant op de markt wordt gebracht tot de eerste daverende prestaties van Michel en zijn broer Jean-Pierre, dit opus is een ware traktatie.

In feite gaat het om een nog niet eerder gepubliceerd pareltje, aangevuld met een dossier over de ongelooflijke reis van de Vaillante Le Mans GT, ontworpen en gebouwd... door lezers van het tijdschrift dat de naam draagt van de beroemde kleine reporter die door Hergé werd bedacht.

Het is een waar genoegen terug te gaan naar het begin van wat tot een beklijvende saga uitgroeide. Op elke pagina van deze editie vind je daar kiemen van. En ze smaken nog steeds naar meer.

‘Michel Vaillant Korte verhalen 01 Beginjaren', door Jean Graton

tags-label Boeken & Strips
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in