Boek “De blauwe passie van Alpine”

2w geleden | Ch. D.

In de "Autofocus"-collectie stelt E.T.A.I. een mythisch merk of een vlaggenschipmodel voor. Onder de boeken van deze uitgeverij strekt dat van Bernard Sara over Alpine tot de aanbeveling. Deze journalist, gespecialiseerd op het gebied van klassieke auto's, weet de ongelooflijke passie voor het merk helemaal los te maken.

Het begon allemaal in Dieppe, in de periode onmiddellijk na de oorlog. Sommigen herbouwen, anderen bouwen. Zoals Jean Redelé, geboren als zoon van een garagehouder, die in 1947 het Renault-dealership van de familie overneemt. Redelé is een liefhebber van de competitie, maar ziet grote Jaguars, Ferrari's en Maserati's bestuurd door jetsetrijders, lui die zich niets aantrekken van kleine Panhards of 4CV's in handen van minder fortuinlijke concurrenten.

 

Deze formidabele mecanicien, ontwikkelde in de jaren 50 een Alpine A106 op basis van een 'Quatche'. Sindsdien is het merk blijven groeien. Van deze A106 naar de A110, via de A310, GTA, A610 en zelfs de kortstondige A108. Sara vertelt over dit alles met veel foto's, maar de auteur staat ook stil bij rally's, eenzitters en natuurlijk Le Mans, waar een Alpine in 1978 won.

 

In feite hebben al deze verschillende Alpines het publiek weten te bereiken, met een succes dat het merk en zijn halfartisanale status - in de edele zin van het woord - waardig is. Een uitstraling die duidelijk verband houdt met de talrijke successen die Alpine in de rallysport en op de racebaan heeft behaald. En dit over de hele wereld. (Ch.D.)

 

‘Alpine la passion bleue', door B. Sara bij E.T.A.I. Autofocus

tags-label Boeken & Strips
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in