‘Alpine, het blauwe bloed’

2j geleden | Ch. D.

In 1955 ontwierp Jean Redelé, piloot en de jongste Renault-dealer in Frankrijk, een coupé die een ereplaats zou krijgen in het pantheon van de mooiste Franse carrosserieën: de Alpine. De levensloop van het merk is nu ook in stripvorm te lezen.

 

Historisch: in 1973 wordt de Alpine dankzij de A110 gelauwerd als wereldkampioen Rally onder de constructeurs. Met 6 overwinningen en 147 punten klimt het mythische merk uit Frankrijk op de hoogste trede van het podium in het wereldkampioenschap. Voor Fiat en voor Ford. Regisseur, journalist en coureur Denis Renard beschrijft in dit stripverhaal het reilen en zeilen van het merk en zijn schepper, met de hulp van Christian Papazoglakis voor het tekenen en Robert Paquet voor het kleuren.

Deze twee namen zijn verbonden aan de Jean Graton Studio's. Uit hun pennen vloeien dan ook erg realistische tekeningen, uitgewerkt tot in het kleinste detail. Van de '24 Uren van Le Mans' in 1966 tot het pijnlijke jaar 1995, toen Alpine verdween, en met inbegrip van de start van de 'Monte Carlo' in 1973 in infernale omstandigheden, volgt dit stripverhaal de voltallige geschiedenis. Aan anekdotes en sappige verhalen geen gebrek.

‘Alpine, het blauwe bloed', door Bernard - Papazoglakis - Paquet bij Glénat, verkrijgbaar bij hbl.be

 

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in