100 jaar Spa-Francorchamps in tekst en beeld

1mnd geleden

Het boek "Les beaux jours de Francorchamps, 100 ans de courses" brengt hulde aan de honderdste verjaardag van het mooiste circuit ter wereld.

Wie heeft Francorchamps de titel van 'mooiste circuit ter wereld' gegeven? Wie heeft de Raidillon 'uitgevonden'? Wie heeft Jackie Stewart gered na zijn ongeluk in de Grand Prix van België in 1966? Hoe haalde Mika Häkkinen Michael Schumacher in? Hoe heeft Francorchamps het voor elkaar gekregen om 100 jaar op het hoogste niveau van de autosport te blijven?

Aan de hand van tekst en beeld hebben vijf liefhebbers van het circuit van Spa-Francorchamps, die al jaren in het universum van het circuit wonen of werken en drie generaties samenbrengen, hun pennenvruchten gebundeld om de hele geschiedenis van het circuit te vertellen zoals ze nog nooit eerder werd verteld.

Serge Dubois, Christophe Gaascht en Claude Yvens vertellen het verhaal van het circuit en de autoraces op het oude circuit (1922-1978), Pierre Van Vliet (voormalig Grand Prix-commentator op TF1, hoofdredacteur van F1i Magazine, biograaf van Jacky Ickx, Thierry Boutsen, Jacques Laffite...) en Martin Businaro (journalist) schetsen de evolutie van de autosport en de autoraces op het nieuwe circuit (1979-2021).

Enkel verkrijgbaar in het Frans.

tags-label Boeken & Strips
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in