Wordt deze Toyota Land Cruiser net zo beroemd als zijn eigenaar?

1mnd geleden

Deze zeer mooie LJ40 uit 1980 wordt geschat op een afhamerprijs tussen 50.000 en 90.000 dollar. Een koopje als je weet wie de huidige eigenaar is.

Deze Toyota Land Cruiser wordt op 13 augustus te koop aangeboden op een veiling van Bonhams in de VS. Hij is momenteel eigendom van een van 's werelds grootste acteurs, die ook de Airstream-caravan verkoopt die hij jarenlang op filmsets gebruikte.

We zijn gewend aan acteurs in chique limousines of Italiaanse supercars, dus van wie is dit eenvoudige, rustieke voertuig? Van een acteur die zelf ook heel eenvoudig is, die niet de beroemdheid uithangt en er geen uitbundige levensstijl op nahoudt. Een aanwijzing? Hij is een meervoudig Oscar-winnaar en zegt dat het leven als een doos bonbons is.

Speciale stoelen

Goed geraden, het is de geweldige Tom Hanks die afscheidneemt van zijn trouwe, oude Toyota. Maar je moet weten dat het voertuig niet helemaal origineel is. Hanks heeft er wat aan geknutseld. Zo is de motor vervangen door een 4.3-V8 Chevrolet LS met een nieuwe versnellingsbak (maar gekoppeld aan de originele 4WD-transmissie), de ophangingen zijn aangepast voor meer comfort, het interieur is uitgerust met airconditioning, een high-end geluidsinstallatie zit erop evenals originele elektrische stoelen van… Porsche. De originele stoelen worden wel meegeleverd.

tags-label Insoliet Toyota
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in