Porsche vestigt een nieuw record op de Nürburgring

1mnd geleden

Met een performancekit van Tequipment toont de Taycan zijn dynamisch potentieel: het is nu de snelste elektrische auto in de zogenaamde "groene hel".

Porsche Development-rijder Lars Kern legde de 20,8 km lange Nürburgring Nordschleife af in 7 minuten 33,35 seconden en liet daarmee de Tesla Model S Plaid twee seconden achter zich (7 minuten 35,579 seconden). Nochtans is de performancekit niet veel meer dan een software-update van het Porsche 4D-chassiscontrolesysteem. De Taycan werd ook uitgerust met 21 duim grote Pirelli P Zero-banden, in de eerste plaats ontworpen voor circuitgebruik. Toch kunnen kopers op elk moment terugkeren naar standaard wegbanden zonder elektronische aanpassing. 

"We zijn verheugd dat het Nürburgring-record voor elektrische auto's opnieuw in handen is van Porsche", zegt Kevin Giek, Vice President Model Line Taycan. "Deze rondetijd toont niet alleen het potentieel van onze nieuwe performancekit, maar bevestigt ook eens te meer de sportwagengenen van de Taycan." 

De Tequipment performancekit is momenteel alleen verkrijgbaar in Duitsland en alleen voor de 2023 Taycan Turbo S. De installatie is gepland voor na de eerste levering, in de werkplaatsen van Porsche in Zuffenhausen. De prijs van de kit is 13.377,32 euro.

Porsche vestigt een nieuw record op de Nürburgring

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in