Mini neemt deel aan de 24 uren van de Nürburgring

4w geleden

De 24 uur van de Nürburgring wordt beschouwd als het ultieme endurance-evenement voor coureurs en hun machines. De 50e editie vindt plaats van 26 tot 29 mei op het gelijknamige mythische circuit. En Mini zal er zijn!

Mini's terugkeer naar de racerij werd in september jl. ingezet bij Bulldog Racing in de Eifel, op amper een steenworp van de "Nordschleife". De raceauto is uitgerust met de viercilinder-turbomotor (306 pk - 450 Nm) die ook in de Mini John Cooper Works Clubman ALL4 en Mini John Cooper Works Countryman ALL4 te vinden is. De Sport-achttrapsautomaat van het productiemodel bleef behouden, maar er is een mechanisch sperdifferentieel toegevoegd.

Talrijke wijzigingen

Voor racedoeleinden, en om te voldoen aan de SP3T-voorschriften, zijn een aantal wijzigingen aangebracht. Daartoe behoren de installatie van rolbeugels, een brandstoftank van 100 liter, een verstelbare achterspoiler, een voorspoiler en een achterdiffusor. De auto is ook uitgerust met een racespecifieke ophanging met instelbare demping. Er werd een pneumatische compressor voorzien, het sportuitlaatsysteem werd aangepast met een racekatalysator en er werden originele remonderdelen van BMW M Performance gemonteerd. Bovendien daalde het gewicht aanzienlijk, onder meer door het gebruik van Makrolon-ramen.

Tussen de start van het project en de lancering eind maart 2022 lagen slechts zeven maanden. Voor de komende weken zijn verdere tests gepland op de noordelijke lus van de Nürburgring en in het testcentrum van de BMW Group in Miramas, Zuid-Frankrijk, tot aan de start van de race. Dat sport van de bovenste plank!

Tags: Insoliet MINI
Mini neemt deel aan de 24 uren van de Nürburgring

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in