Komt er een elektrische auto van 100 euro per maand in Frankrijk?

4w geleden

Een elektrische auto voor 100 euro per maand voor de armste Fransen? Nog niet alles rond deze door de regering beloofde maatregel is duidelijk en zou zware subsidies inhouden.

"We zullen een betaalbaar aanbod van elektrische voertuigen uitrollen (...) door leasingmechanismen op te zetten om de meest bescheiden gezinnen te ondersteunen", beloofde Emmanuel Macron tijdens zijn eerste campagnetoespraak op 17 maart.

Deze maatregel, die voor het eerst werd voorgesteld door de socialistische kandidate Anne Hidalgo, zou worden toegevoegd aan een reeks aankoopsubsidies die de verkoop van elektrische auto's een hoge vlucht hebben doen nemen. Het doel van de maatregel is duidelijk: de regering wil de CO2-uitstoot op de wegen verminderen en tegelijkertijd iedereen mobiliteit op vier wielen garanderen, zelfs in het hart van de metropool, waar dieselmotoren binnenkort verboden zijn. Dit zal huishoudens met een laag inkomen helpen oude tweedehandsauto's te vermijden en hen beschermen tegen de rijzende kosten van benzine.

Concrete aanbiedingen

Hoewel de krijtlijnen van deze "sociale leasing" nog moeten worden gespecificeerd, doen verscheidene fabrikanten reeds concrete voorstellen. Renault, Hyundai en het Chinese MG hebben onlangs leasingaanbiedingen op lange termijn gelanceerd die in deze maatregel kunnen passen.

In het bijzonder als de eerste huur (de bijdrage) wordt gegarandeerd door de Caisse des Dépôts "voor koppels die het minimumloon of iets meer verdienen", zoals Emmanuel Macron eind april verklaarde.

Nissan, bijvoorbeeld, biedt zijn Leaf aan voor 99 euro per maand gedurende drie en een half jaar, voor een maximum van 30.000 km. Dacia biedt zijn Spring aan tegen 120 euro per maand met 40.000 km over 4 jaar, en een initiële huurprijs van 7.700 euro verlaagd tot nul indien de maximale overheidssubsidies van toepassing zijn.

Aan de zijde van Stellantist begint de kleine 500 van Fiat bij 119 euro per maand met een aanbetaling van 2.500 euro, en de e-208 van Peugeot bij 149 euro per maand met een aanbetaling van 4.000 euro.

(Bron: AFP)

Tags: Insoliet
Komt er een elektrische auto van 100 euro per maand in Frankrijk?
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in