Franse politie rekent op snelle Alpine A110

4d geleden

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de bestelling bevestigd van 26 A110-sportwagens voor gebruik door de BRI (Brigade Rapide d'Intervention). Deze liefde tussen de Franse politie en Alpine gaat ver terug.

Het gerucht doet al een paar weken de ronde en is nu ook bevestigd door het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken: de gendarmerie krijgt de beschikking tot 26 Alpine A110 Pure-auto’s. Die zullen worden ingezet voor interventies op de snelwegen in de strijd tegen snelheidsovertredingen en drugssmokkel. Twee stuks zullen gebruikt worden voor trainingsdoeleinden.

De Alpines vervangen de Renault Mégane RS en de Cupra Leon-modellen. Na een controverse over de keuze voor de Spaanse auto van de BRI, die van oudsher altijd voor Franse auto's heeft gekozen, werden de levering voortijdig stopgezet. De A110's worden vanaf medio volgend jaar geleverd. Specialist in interventievoertuigen Durisotti zal de auto’s aanpassen.

De A110 is uitgerust met een 1.8-turbomotor van 252 pk en kan in 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u accelereren. Voor snelle interventies, inderdaad.

tags-label Insoliet
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in