Er komt een (korter) autosalon van Genève in 2023

1mnd geleden

De afgelasting op het laatste moment van het autosalon van Genève in 2020 is een symbool gebleven van het begin van de Covid-19-pandemie in Europa. Sindsdien is het in een neerwaartse spiraal gegaan voor Europa's meest prestigieuze autoshow. Het zal proberen herrijzen in 2023, in een nieuw formaat.

Maart 2020: het autosalon van Genève wordt 48 uur voor de opening afgelast wegens de uitbraak van de Covid-19-epidemie die zich over het Europese continent verspreidt. De rest is geschiedenis. Tussen het dreigende faillissement van de organisator en geruchten over een doorstart in 2021, een afgebroken poging in 2022 en de lancering van een Qatarese versie van het evenement, wordt de GIMS - Geneva International Motor Show, de officiële naam - opnieuw aangekondigd voor 2023.

De organisatie heeft de data officieel bekendgemaakt: het salon zal plaatsvinden van 14 tot 19 februari 2023, d.w.z. gedurende slechts 6 dagen, de helft van de duur van het vroegere evenement.

Net als het Autosalon van München zal het evenement zich proberen te vernieuwen, maar de formule is nog niet bekend. Voorlopig is er nog geen verdere informatie bekendgemaakt. Deze aankondiging is in de eerste plaats bedoeld om de fabrikanten gerust te stellen en hen aan te trekken. Zij zijn veel terughoudender dan vroeger geworden om nog hoge bedragen uit te geven voor een beursstand.

Tags: Insoliet
Er komt een (korter) autosalon van Genève in 2023
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in