Electric Brands blaast de Isetta nieuw leven in

2w geleden

Al maanden doen geruchten de ronde over het economische herstructureringsproces van de autofabrikant Artega. Nu is alles duidelijk: ElectricBrands verwerft 100% van het Duitse merk... en gaat een nogal ongewoon project opstarten.

Het is nu een zekerheid: de nieuwe kleine, lichte elektrische auto die doet denken aan de Isetta, zal eindelijk in ons straatbeeld verschijnen. Na de moeilijkheden rond sportwagenfabrikant Artega, heeft ElectricBrands het heft in eigen handen genomen. Naast de XBUS (een modulair elektrisch voertuig met een opvallend origineel design), zal het jonge Duitse bedrijf zijn productgamma uitbreiden met een kleine elektrische tweezitter die begin 2023 op de markt komt.

Het meest opvallende kenmerk van deze microcar is natuurlijk zijn deur die aan de voorkant openzwaait. Met zijn lengte van slechts 2,48 meter en breedte van 1,50 meter kan het voertuig zelfs dwars in een parkeerplaats staan. De aangekondigde actieradius bedraagt tot 200 kilometer en de topsnelheid is 90 km/u.

ElectricBrands AG, een jonge Duitse fabrikant van elektrische voertuigen, gevestigd in Sleeswijk-Holstein, is momenteel bezig met het opzetten van zijn assemblagelijnen in Göttingen. In het eerste jaar moeten 30.000 auto's worden geproduceerd. Het bedrijf hoopt ook ongeveer 250 nieuwe banen in de regio te creëren.

Tags: Insoliet
Electric Brands blaast de Isetta nieuw leven in
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in