Deze nieuwe Porsche 911 is er een voor de fans!

3w geleden | Nicolas Morlet

Porsche voegt een nieuwe versie toe aan het 911-gamma: de Sport Classic. Zoals de naam het al zegt, is het een nostalgische knipoog die inspiratie put uit vergane glorie en die trouw blijft aan mechanische charme.

Porsche heeft zich voor dit nieuwe model laten inspireren door de eerste generatie 911, maar ook door de 2.7 RS uit de jaren 90, die Porsche-fans zo na aan het hart ligt. Van deze laatste heeft de Sport Classic de ducktail-achterspoiler overgenomen.

Andere speciale kenmerken? De bredere carrosserie gewoonlijk voorbehouden aan de Turbo-versies, een specifiek dak met double bubble en drie specifieke kleuren. Het interieur, met zijn heerlijke retrobekleding in Pepita-stof, past perfect bij de op maat gemaakte houten bekleding. En natuurlijk herinneren de gouden badges aan de exclusiviteit van het model, dat deel uitmaakt van de Heritage-serie die de fabrikant in 2020 lanceerde.

550 pk en een handbak!

Ook onder de motorkap blijft deze 911 Sport Classic trouw aan zijn oorsprong, met een 3,7 liter-motor gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. Met zijn 550 pk is het de krachtigste handgeschakelde 911 ooit geproduceerd! Het chassis doet ook zijn voordeel met talrijke aanpassingen, zoals de ophangingen van de Turbo- en GTS-versies voor een nog sportiever gedrag. Ook over de soundtrack is goed nagedacht, want het uitlaatsysteem is speciaal ontwikkeld voor deze speciale, gelimiteerde editie.

De 1.250 kopers zullen verder kunnen kiezen voor een uniek horloge met een aantal details van deze 911 Sport Classic. Bestellingen starten nu, en de eerste leveringen volgen kort na de zomer.

Deze nieuwe Porsche 911 is er een voor de fans!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in