Deze Nieuw-Zeelandse krantenjongen reed een marathon in zijn Toyota Corolla

1mnd geleden

Als het op betrouwbaarheid aankomt, heeft Toyota een solide reputatie. In feite staat het merk vaak bovenaan de ranglijst van de klantentevredenheid. Had de Japanse fabrikant zich een betere publiciteit kunnen wensen dan met deze Corolla, die 2 miljoen kilometer heeft afgelegd met zijn originele motor en versnellingsbak?

Graeme Hebley is een krantenjongen. Hij rijdt gemiddeld 5.000 kilometer per week, wat betekent dat hij twee keer per maand naar de garage moet om zijn Corolla te laten onderhouden. Volgens hem is het geheim van de lange levensduur van de auto juist de nauwgezette opvolging door de monteurs. Het is moeilijk om hem tegen te spreken. Graeme heeft zijn Corolla niet nieuw gekocht. Het is een model uit 1993 dat hij in 2000 kocht met 80.000 km erop. Het is best grappig om te beseffen dat onze man er in 16 weken evenveel kilometers aan heeft toegevoegd als in de 7 jaar voordien!

Afgezien van de gebruikelijke slijtage-onderdelen heeft de Corolla geen grote ingrepen ondergaan, noch aan de carrosserie, noch aan de mechanica. Natuurlijk, de motor heeft ongeveer twintig distributieriemen gehad, maar het zijn nog steeds de originele vier cilinders die pompen. Hetzelfde geldt voor de versnellingsbak.

Het verhaal zegt niet of Graeme Hebley zijn "record" goedgekeurd zal krijgen, of dat Toyota hem een nieuw model zal aanbieden. Hoewel dit ongetwijfeld een geweldige publiciteitsstunt voor het merk is, kan van Graeme Hebley niet worden gezegd dat hij een goede klant is!

Deze Nieuw-Zeelandse krantenjongen reed een marathon in zijn Toyota Corolla
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in