België is een van de best voorbereide landen voor de elektrische auto

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Een studie van LeasePlan rangschikt de Europese landen naar hun paraatheid over te schakelen op elektrische auto's en mobiliteit. België behoort tot de beste van de klas.

Voor deze rangschikking vertrekt deze studie van LeasePlan van vier pijlers: de maturiteit van de markt, de toename van het modellenaanbod, de ontwikkeling en beschikbaarheid van de oplaadinfrastructuur en de total cost of ownership (TCO), met inbegrip van alle kosten voor het gebruik van het voertuig.

Noorwegen, een walhalla voor elektrische wagens, domineert logischerwijze deze rangschikking dankzij zijn goed ontwikkeld modellengamma (het is in Noorwegen dat nieuwe fabrikanten hun elektrische modellen voor Europa lanceren) en zijn TCO-balans, die veel lager ligt dan die van verbrandingsmotoren in het land dankzij de geboden voordelen.

Noorwegen ligt voor op Nederland, de Europese kampioen van de oplaadinfrastructuur, en het Verenigd Koninkrijk, waar de TCO het aantrekkelijkst is, ex aequo met Noorwegen.

België staat op de zesde plaats. Hoewel de oplaadinfrastructuur in ons land nog ontbreekt, winnen we dankzij de diversiteit van het aanbod en de relatief lage totale eigendomskosten twee plaatsen op de ranglijst in vergelijking met de studie van 2021.

Tags: Insoliet
België is een van de best voorbereide landen voor de elektrische auto
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in