Aston Martin schakelt een versnelling hoger in elektrificatie

2mnd geleden

Britishvolt is gekozen door het Britse sportwagenmerk voor de levering van hoogwaardige accu's voor zijn toekomstige elektrische modellen.

De twee ondernemingen zullen hun krachten bundelen om lithium-ionbatterijen met hoog vermogen te ontwikkelen die op maat worden gemaakt voor de sportwagens van de Britse fabrikant. Het eerste model met deze batterijen komt in 2025 op de markt. Het jaar daarop zullen alle Aston Martins een geëlektrificeerde versie hebben.

"Deze krachtvolle samenwerking combineert de 109 jaar ingenieurskunst van Aston Martin met de expertise van een groeiend Brits technologiebedrijf," zegt Tobias Moers, CEO van Aston Martin. "De samenwerking met Britishvolt laat ons toe nieuwe technologieën te ontwikkelen voor de elektrische auto's van Aston Martin. Deze moeten onze reputatie in hoge prestaties en superluxe evenaren met de hoogste normen op het gebied van duurzaamheid. In aanvulling op de nauwe strategische relatie met onze aandeelhouder Mercedes-Benz AG, biedt dit partnerschap Aston Martin extra toegang tot technologie en expertise om onze elektrificatiemogelijkheden uit te breiden."

Aston Martin schakelt een versnelling hoger in elektrificatie
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in