Aluminium velgen voor BMW en Mini worden groen

1mnd geleden

Vanaf 2024 zal de BMW Group voor zijn merken BMW en Mini gegoten aluminium wielen gebruiken die met groene energie zijn geproduceerd.

Voor de BMW Group is dit een volgende stap op weg naar zijn doelstelling om de meest duurzame toeleveringsketen in de automobielindustrie te creëren. De overgang geldt met name voor de energie-intensieve elektrolyse die bij de productie van aluminium wordt gebruikt, en voor het gietproces, die tot dusver samen goed waren voor ongeveer 5% van de CO2-uitstoot van de bevoorradingsketen. De overgang naar een duurzamere productie op basis van groene energie zal deze emissies met meer dan de helft verminderen.

Aluminium heeft echter goede recyclingeigenschappen, waardoor het gemakkelijker is om oude velgen om te smelten als onderdeel van de circulaire economie. Hierdoor is er geen energie-intensieve elektrolyse nodig om de grondstof te produceren.

Mini wordt een pionier op dit gebied, wanneer het in 2023 voor de volgende generatie Countryman deze lichtmetalen wielen gaat gebruiken gegoten uit 70% hergebruikt aluminium. De combinatie van 100% groene energie voor de productie en 70% gerecycleerde grondstoffen kan de CO2-uitstoot tot 80% verminderen in vergelijking met conventionele productieprocessen.

Tags: Insoliet BMW MINI
Aluminium velgen voor BMW en Mini worden groen
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in