1.000 Alpines in Dieppe: weddenschap gelukt!

3w geleden

De uitdaging was gewaagd maar des te opwindender: 1.000 auto's naar de Aléché brengen in de stad die hen heeft voortgebracht. Alpine-liefhebbers lieten niet na te reageren en op 28 en 29 mei reden 1.009 Alpine-auto's naar de zeedijk van Dieppe!

Op initiatief van drie clubs uit Dieppe die liefhebbers van het merk verenigen, werd een grootschalige organisatie opgezet om de honderdste geboortedag van de stichter van het merk Alpine te herdenken: Jean Rédélé, een briljant ingenieur, in 1946 de jongste Renault-dealer in Frankrijk, een autopiloot en bovenal de ontwerper van een reeks legendarische auto's.

F1-wagens tentoongesteld op de boulevard, een kortstondig museum gewijd aan de mooiste modellen, uitzendingen van de GP van Monaco op een reuzenscherm, talrijke stands en activiteiten voorbehouden aan de jongsten, een inhuldigingsceremonie en galadiner in aanwezigheid van de familie Rédélé... De organisatoren hebben kosten noch moeite gespaard om het publiek een evenement te bieden dat de passie die het merk opwekt, waardig is.

Meer dan 20.000 bezoekers kwamen gedurende twee dagen rondwandelen in de steegjes die deze reusachtige bende veroorzaakte! Zij konden vele moderne A110's bewonderen als kinderen van de heropstart van het merk in 2017, maar ook en vooral een meerderheid van de modellen gebouwd tussen 1955 en 1995: van de zeer zeldzame A106 uit de begindagen tot de ultieme A610, langs emblematische A110's in alle soorten.

De kers op de taart was een klein aantal Renault 5 Alpines, R5 Turbo's, Clio V6's, Spiders en Méganes RS. Aangezien deze modellen ook in de Alpine-fabriek werden geproduceerd, werden ze niet vergeten en ontvingen ook deze eigenaars een uitnodiging in de bus.

Gepersonaliseerde nummerplaten uit België

Een goed Belgisch verhaal? Dan moest je de gepersonaliseerde nummerplaten bekijken, die een onuitwisbare indruk maakten op de toeschouwers! Deze specialiteit van ons land bleef niet onopgemerkt, de verschillende variaties van Belgische "Alpine"-platen floreerden in de vier hoeken van een tentoonstellingsruimte. Discreter, maar niettemin makkelijk te spotten naast de Franse nummerplaten, kon je verder ook Duitse, Luxemburgse en Zwitserse nummerplaten aantreffen, tot zelfs zeldzamere Italiaanse, Deense en zelfs Roemeense registraties. De Alpine-gemeenschap leeft in alle hoeken van Europa!

Botsing der generaties

Veel beroemde piloten van de originele Berlinette zoals Bernard Darniche, Alain Serpaggi of Jean Vinatier leenden zich voor handtekeningsessies tot grote vreugde van de fans, terwijl de ontwerpers van de huidige A110 in alle detail uitleg gaven over de ontstaansgeschiedenis van de in 2017 gepresenteerde versie.

In deze menigte konden de liefhebbers van het merk genieten van de glorierijke verhalen van ouderen, terwijl gepassioneerden van snelle mechaniek het vertrouwen wonnen van de ingenieurs die aan de wieg stonden van de wederopstanding van het merk. Oud en jong confronteerden zo hun ervaringen in een gemoedelijke sfeer.

Alpine A 110 GT "Jean Rédélé”

Laurent Rossi, algemeen directeur van Alpine, maakte van het evenement gebruik om een "Jean Rédélé"-versie van de A110 GT voor te stellen. Deze versie, waarvan de productie beperkt zal zijn tot 100 genummerde exemplaren, is getooid in Montebello-grijs gecombineerd met een glanzend zwart dak, terwijl de zwartlederen zetels en interieurbekleding contrasteren met grijze stiksels. Diamantzwarte Grand Prix-velgen vullen de verfijnde afwerking aan.

Een exemplaar met het nummer 0 werd voor de gelegenheid aangeboden aan mevrouw Michèle Rédélé, weduwe van de geniale ingenieur.

Onmiskenbaar succes

Uitzonderlijk in meer dan één opzicht was dit in Alpine-blauw gekleurd weekend in Dieppe een klinkend succes. De uitdaging werd glansrijk aanvaard. In een tijd waarin het merk de overstap maakt naar elektrische aandrijving, toonde een groep enthousiastelingen aan dat de autogeschiedenis nog springlevend is. Daar zal ze ongetwijfeld erg dankbaar voor zijn!

Tags: Insoliet
1.000 Alpines in Dieppe: weddenschap gelukt!
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in