Peugeot e-Expert Hydrogen: elektrisch maar zoals een verbrandingsmotor

1mnd geleden

De Peugeot e-Expert Hydrogen is een elektrische bestelwagen aangedreven door een brandstofcel op waterstof. Het duurt slechts drie minuten om enkele honderden kilometers bereik terug te winnen.

Peugeot wil investeren in een nieuwe mobiliteitsoplossing zonder CO2-uitstoot, zonder compromissen, en wil de leider worden op het gebied van waterstofmobiliteit. De brandstofcel op waterstof beantwoordt perfect aan de strengste eisen op het gebied van emissievrije mobiliteit: hij maakt alle soorten gebruik mogelijk zonder uitstoot van andere stoffen dan water, maar laat vooral toe snel bij te tanken. In slechts drie minuten wordt genoeg energie opgeslagen om meer dan 400 kilometer puur elektrisch te rijden.

De brandstofcel van de e-Expert Hydrogen wordt gevoed door drie waterstoftanks van 4,4 kilo elk, met een opslagdruk van 700 bar. De tanks bevinden zich onder de vloer achteraan. De laadruimte (tot 6,1m³), het laadvermogen (tot 1.100 kg) noch het trekvermogen (tot 1.000 kg) van het voertuig worden negatief beïnvloed.

De brandstofcel wordt gecombineerd met een oplaadbare lithium-ionbatterij met een capaciteit van 10,5 kWh. Hij bevindt zich onder de zetels en drijft in bepaalde fasen de elektrische motor (100 kW - 260 Nm) aan. Bij het starten en bij lage snelheid voorziet alleen de accu de motor van de nodige energie, terwijl bij constante snelheid de brandstofcel de energie rechtstreeks aan de elektromotor levert, en tijdens het accelereren, inhalen of klimmen de brandstofcel en de accu samen energie leveren aan de elektromotor.

Voorlopig is de e-Expert Hydrogen alleen verkrijgbaar in Frankrijk en Duitsland. In Frankrijk zullen wij moeten wachten tot het distributienetwerk zich enigszins heeft ontwikkeld, en er zijn nog besprekingen gaande over eventuele overheidssteun.

Peugeot e-Expert Hydrogen: elektrisch maar zoals een verbrandingsmotor
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in