Op skivakantie met een elektrische auto

1mnd geleden | Frédéric De Backer

Enkele nuttige tips om verrassingen onderweg te mijden.

In de winter, wanneer de temperatuur daalt, neemt de actieradius van elektrische auto's af. Dit kan oplopen tot 25%. Dit gegeven mag je niet over het hoofd zien als je een lange reis naar een skigebied plant. Leasingmaatschappij Arval heeft daarom een lijst met tips opgesteld om onaangename verrassingen te voorkomen.

Hou stopcontact droog

Door uw auto binnen op te laden, vermijd je het risico van bevriezing. Maar op weg naar uw skioord of ter plaatse heb je daar niet altijd de gelegenheid toe. Zorg er dus voor dat het stopcontact van de auto goed droog blijft. Als het nog nat is en vriest, gebruik dan de oude truc van de warmwaterkruik of het kersenpitkussen om het te ontdooien. Giet er geen (heet) water op.

Geen verwarmde stoelen

Vriestemperaturen beïnvloeden niet alleen de actieradius van een elektrische auto, maar ook het opladen ervan. Het opladen van een koude auto vergt veel meer energie dan een warme auto. Verwarm dus, indien mogelijk, uw auto terwijl de accu wordt opgeladen. Vermijd het gebruik van de zetel- en/of stuurverwarming. Als u ze activeert, verbruikt de verwarming 10 tot 30 keer meer elektriciteit. Zorg er ook voor dat u uw smartphones en tablets volledig oplaadt voordat u op een lange reis vertrekt. Neem een externe batterij mee voor uw elektrische apparaten om te voorkomen dat u ze in de auto moet opladen.

Tags: Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in