Laadstations: België scoort hoog

1mnd geleden

Wat de vertakking van oplaadpunten voor elektrische auto's betreft, behoort België tot de beste van Europa. Het zijn duidelijk de Oost-Europese landen die achterblijven.

De Europese Associatie van automobielfabrikanten (ACEA) heeft een verslag gepubliceerd over de stand van zaken bij de invoering van oplaadstations in de Europese Unie. Vier landen bieden gemiddeld meer dan tien oplaadstations per 100 kilometer weg: Nederland, Luxemburg, Duitsland en Portugal.

 

Springen eruit: onze noorderburen, met een gemiddelde van 47,5 oplaadpunten per 100 kilometer. Met een gemiddelde van 5,5 kilometer is België een van de best presterende landen. Het staat op de zesde plaats.

 

"De vooruitgang die in sommige West-Europese landen is geboekt, is bemoedigend, maar mag ons niet afleiden van de rampzalige toestand van het oplaadnetwerk in andere EU-landen", waarschuwt ACEA-directeur-generaal Eric-Mark Huitema.

 

Onderaan de ranglijst staat zelfs een tiental landen dat niet eens één oplaadpunt per 100 afgelegde kilometer kan aanbieden. Litouwen en Griekenland plaatsen zich onderaan deze ranglijst met een gemiddelde van 0,2, voorafgegaan door Polen, Letland en Roemenië.

tags-label Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in