670 parkeerplaatsen in het hart van Namen

1w geleden

Na meer dan vier jaar van archeologische opgravingen en werkzaamheden opende de nieuwe parking Confluence op 30 juni haar deuren.

Zoals de naam al aangeeft, bevindt deze nieuwe parking zich op de emblematische site van Grognon, aan de samenloop van de Samber en de Maas. De parkeergarage zelf bestaat uit vier ondergrondse verdiepingen van elk 5.000 m2. In totaal zijn er 670 parkeerplaatsen beschikbaar, waarvan er 120 worden gehuurd door het Waalse Parlement. Het strekt zich uit tot 12 meter onder het maaiveld, d.w.z. 9 meter onder het niveau van de Maas en de Samber. Het biedt ook een speciale toegang, evenals een gereserveerde zone voor motorfietsen (20 plaatsen) en fietsen (53 plaatsen). Fietsers en motorrijders hebben ook de mogelijkheid hun uitrusting in een gratis kluisje te stallen.

Anti-overstromingsvoorzieningen

Gezien de ligging hebben de ingenieurs en architecten verschillende anti-overstromingsvoorzieningen getroffen. Aan de kant van de Maas, op de kade, onder de loopbrug, zijn er twee waterdichte kistdammen geplaatst: de ene komt omhoog als hij uit de grond komt en de andere sluit als een deur.

Deze mechanische barrières zijn bedoeld om te voorkomen dat bij een overstroming van de Maas water op de eerste verdieping van de parkeergarage terechtkomt. In geval van nog extremere overstromingen is het zelfs mogelijk het bovenste niveau onder water te zetten om de stabiliteit van de constructie te verzekeren.

State-of-the-art technologie

Net als de parking Belfort is de parking Confluence uitgerust met de nieuwste technologieën, zoals contactloze toegang via nummerplaatherkenning, de mogelijkheid om online een plaats te reserveren en compatibiliteit met de Pcard+. Deze parkeerkaart, die op verzoek gratis verkrijgbaar is (https://pcard.be/en), biedt tal van voordelen, waaronder een avondkaart in de parkings Beffroi en Confluence, en een korting van 10% in deze twee parkings, die worden beheerd door Interparking.

Merk ook op dat Interparking tot 30 november 50% korting geeft op de parking van de Confluence voor Pcard+ gebruikers. Dit is goed nieuws, vooral omdat de "promenade" boven de parkeerplaats nu open is voor het publiek.

tags-label Mobiliteit
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in