COTY wedstrijd - Hyundai Ioniq 5: denken aan toekomstige generaties

6d geleden

Met de nieuwe Ioniq 5 geeft Hyundai een nieuwe definitie aan elektromobiliteit zonder zijn erfgoed te verloochenen.

Met zijn innovatieve lichtsignatuur onderscheidt de Ioniq 5 zich in het huidige autolandschap. Zijn moderne stijltaal is geïnspireerd op het '45' -concept , een elektrische Hyundai die in 2019 op de IAA in Frankfurt werd getoond. Maar als je naar de hedendaagse styling kijkt, zullen kenners zeker een hint zien van de Hyundai Pony, het eerste productiemodel van het merk. Een bewuste keuze van de designers, is dat.

OPMERKELIJKE BINNENRUIMTE

Nochtans breekt het gloednieuwe elektrische platform tegelijk met de traditie door een van de grootste wielbasissen op de markt van elektrische auto's te bieden: 3 meter! Dit komt ten goede aan de inzittenden, die ook profiteren van een cabine die is ontworpen als een echte leefruimte op wielen. Het ‘Universal Island’, een verschuifbare middenconsole, is hiervan het beste voorbeeld. Niet alleen kunnen de passagiers voorin vrij in- en uitstappen aan de gewenste kant, maar door het schuifsysteem tot 140 mm naar achteren te schuiven, bedient het ook de passagiers op de tweede rij. Ze kunnen dan gebruik maken van voorzieningen als bekerhouders, een draadloze telefoonoplader en USB-poorten. Met een inhoud van 531 liter achterin en 57 liter voorin is ook de bagageruimte zeer groot. Het horizontale dashboard, geflankeerd door twee schermen van 12-inch, versterkt de moderne en gezellige sfeer aan boord.

ANTWOORD OP ALLE MOBILITEITSBEHOEFTEN

De Ioniq 5 wordt aangeboden in drie versies: één motor met een batterij van 58 kWh en 170 pk ; één motor met een batterij van 72,6 kWh en 218 pk ; en twee motoren met dezelfde batterij van 72,6 kWh, goed voor 306 pk. De middenste versie heeft de grootste actieradius, tot 481 km. Alle modellen hebben een topsnelheid van 185 km/u. Met de tweemotorige versie met vierwielaandrijving bedraagt de acceleratie van 0 tot 100 km/u 5,2 seconden.

Dankzij de 800-volt-architectuur is de Hyundai Ioniq 5 in staat om van 10 tot 80 procent van zijn autonomie bij te laden in amper 18 minuten.

De Hyundai Ioniq 5 heeft een instapprijs van 47.499 euro.

Stem op de Auto van het Jaar via de link hieronder:

https://magazine.autotrends.be/nl/wedstrijd/car-of-the-year

COTY wedstrijd - Hyundai Ioniq 5: denken aan toekomstige generaties
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in