COTY wedstrijd - Cupra Born: elektrische impuls van het zuiden

1w geleden

Na amper vier jaar heeft het jonge Cupra al voor de tweede keer een auto op de lijst van finalisten voor The Car of The Year: een krachttoer die het deze keer voor mekaar krijgt met zijn eerste volledig elektrische model.

Er wordt te weinig gesproken over de koolstofvoetafdruk van nulemissie-auto’s. Wist je dat de koolstofvoetafdruk van de productie van een Cupra Born neutraal is? Dat komt omdat de energie die in de toeleveringsketen wordt gebruikt om dit elektrische model te produceren, afkomstig is uit hernieuwbare bronnen. De resterende uitstoot wordt gecompenseerd door te investeren in het milieu en in projecten die volgens de hoogste normen zijn gecertificeerd. Dat zal de jury van 61 COTY-journalisten ongetwijfeld hebben overtuigd.

Of is het de Latijnse (ontworpen en ontwikkeld in Barcelona) en sportieve stilistische touch?

Of de e-Boost-modus die beschikbaar is op de krachtigste versie en de grootste batterij van 77 kWh, met een tijdelijk maximumvermogen van 231 pk en een actieradius van 540 km?

Bij de andere versies van het elektrische systeem is het kiezen tussen een motor van 150 of 204 pk, die dat vermogen naar de achterwielen stuurt. Beide versies worden gecombineerd met een krachtig lithium-ion batterijpakket met een capaciteit van 58 kWh, goed voor een actieradius van 424 km.

EEN “RIJDERSAUTO”

Zoals zijn sportieve roots doen vermoeden, is de Cupra Born een auto voor “rijders”. Hij straalt een opwindende sportiviteit uit dankzij de adaptieve demping DCC Sport en ESC Sport modus die hem dynamisch en opwindend maken om mee te rijden.
De progressieve besturing, grotere remmen en bredere banden gemonteerd op grote velgen van 18 tot 20 inch met een vernieuwend design, zorgen voor een speciaal contact met de weg, waardoor je nog echt rijgenot kan ervaren.

De Cupra Born heeft een instapprijs van 38.360 euro.

Ontdek de Cupra Born in 3D of AR en stem via de link hieronder:

https://share.fectar.com/VWVJD

Of

Stem direct via de link hieronder:

https://magazine.autotrends.be/nl/wedstrijd/car-of-the-year

COTY wedstrijd - Cupra Born: elektrische impuls van het zuiden
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in