Autoworld zet stationwagon in de kijker

3j geleden

Het Brusselse museum wijdt een thema aan de stationwagon, die in de jaren 50 en 60 uit de Verenigde Staten kwam overgewaaid en sindsdien erg populair in ons land.

 

De term "stationwagon" was al in gebruik toen echte paarden nog echte koetsen aandreven. De term verwijst naar een voertuig dat oorspronkelijk was ontworpen om passagiers en hun bagage op te pikken aan het station. Daarvoor kreeg hij een verlengde kofferbak voor het stapelen van valiezen en andere bagage.

Er waren ook "woodies" met een houten bekleding, een groot succes voor de Tweede Wereldoorlog. Na de oorlog en de babyboom, trokken stationwagens gezinnen aan die hun grote binnenruimte op prijs stelden. Deze voertuigen maken sinds de jaren 50 en 60 deel uit van het Europese autolandschap en worden van 2 april tot 30 mei door Autoworld in de bloemetjes gezet.

Tentoon staan een vijftiental opmerkelijke modellen, waaronder een Packard Deluxe One Twenty Woody, een Chevrolet Nomad en een Mercedes 230S Universal die in België ontworpen en geproduceerd werd.

Alle info op https://www.autoworld.be/

 

Tags: Autotrends
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in