Video: zo klinkt de Koenigsegg Gemera

1mnd geleden

Christian von Koenigsegg zelf presenteert de ontwikkelingsvoortgang van zijn Gemera. Onder de motorkap ligt een "simpele kleine" driecilinder-motor, maar hij klinkt geweldig! En met een totaal vermogen van 1.700 pk, is hij ook behoorlijk efficiënt...

Koenigsegg is ongetwijfeld een van de extreemste merken in autoland. Deze zeldzame hypercars zijn ook overpowered! En onlangs breidde de constructeur zijn aanbod met een vierzitter: de Gemera. En aangezien de kleine Zweedse fabrikant nooit half werk levert, is dit ook een hybride met heel speciale technologie.

"Kleine Vriendelijke Reus”

Onder deze prachtige koolstofvezelcarrosserie, zitten eigenlijk vier motoren. Drie ervan zijn elektrisch en de vierde is een driecilinderblok van slechts 2 liter. Zijn interne codenaam is "Kleine Vriendelijke Reus". En je zult meteen begrijpen waarom. Ondanks zijn kleine afmetingen ontwikkelt hij in zijn eentje toch 600 pk! Zodra deze symfonie van vier motoren eendrachtig samenwerkt, produceert de Gemera een totaalvermogen van 1.700 pk!

Uniek gebrul

De tests zijn nog niet helemaal afgerond, maar Christian von Koenigsegg wil ons bewijzen dat het blokje, ondanks zijn kleine cilinderinhoud, kan presteren. En zingen! Deze Gemera is nog een pre-productie model, dus het interieur is nog lang niet klaar, maar de motor bijna. Het geluid is uniek in zijn soort. Een succes of niet? We laten je het resultaat zelf beoordelen aan de hand van de video die de fabrikant op YouTube heeft geplaatst.

Video: zo klinkt de Koenigsegg Gemera

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in