Zolder Superprix is de tweede afspraak voor de Porsche Carrera Cup Benelux

9mnd geleden | Maxime Pasture

Op 11 en 12 juni, een goede maand na de openingsmeeting van de Porsche Carrera Cup Benelux is Circuit Zolder gastheer voor de tweede afspraak van het seizoen 2022.

De Zolder Superprix is al jaar en dag één van de grotere Benelux-meetings en de promotor van de Porsche Carrera Cup Benelux koos er bewust voor om hier de tweede meeting van het seizoen te laten plaatsvinden.

Olivier Aerts, de Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux geeft tekst en uitleg: « Naast onze aanwezigheid in internationaal gerenommeerde meetings, zoals het FIA WEC, de European Le Mans Series, DTM of de ADAC GT Masters, willen we ook onze banden met de autosport in de Benelux nog versterken. Daar ligt ook voor ons de mogelijkheid om nieuwe rijders en teams aan te spreken, onze competitie nog beter voor te stellen en uiteraard onze teams ook de mogelijkheid te bieden naar nieuw talent te speuren. Er zijn tijdens de Zolder Superprix heel wat merkencups en in die piramide bieden wij in de Benelux het hoogst mogelijke. In die optiek kiezen wij dus bewust voor deze strategie en zijn we blij aan de meeting op 11 en 12 juni in Limburg te kunnen deelnemen, een meeting die ook voor heel wat rijders een echte thuisrace is. Een goed deel van onze formaties heeft zijn activiteiten immers op amper een steenworp van Circuit Zolder en dat maakt van de races op 11 en 12 juni toch iets bijzonders. »

Nieuwe namen

In de categorie PRO-AM krijgen de toppers van de meeting in Spa, Jan Lauryssen (Q1 TrackRacing), Tom Boonen (#TeamPGZ by RedAnt Racing), Koen Wauters (Belgium Racing) en Didier Glorieux (Speedlover) het gezelschap van twee stevige nieuwkomers, met name routinier Ziad Geris (Team GP Elite) en de man die ook al in 2013 in de Porsche GT3 Cup Challenge aan bezig was, Jürgen Van Hover (Speedlover). Zij zullen zonder meer de strijd om de podiumplaatsen tot de laatste meter uitvechten.

Tot slot zal de AM-categorie ongetwijfeld weer voor het nodige spektakel zorgen en de jacht op de leider in de puntenstand, Sebastien Lajoux is dus ook hier open (DUWO Racing). Naast de vaste waarden van de competitie, Stijn Lowette (NGT Racing), Wim Meulders (Speedlover), Jeroen Kreeft (Parker Revs Motorsport) en Sven Van Laere (JW Raceservice), zien we ook nieuwkomer Jaume Font (Baporo Motorsport), naast Nicolas Vandierendonck (Q1 TrackRacing) en Ad Geerts (#TeamPGZ by RedAnt Racing), die hun eerste wedstrijd van het seizoen betwisten.

Tags: Sport Porsche
Zolder Superprix is de tweede afspraak voor de Porsche Carrera Cup Benelux
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in