Topeditie voor TotalEnergies 24 Hours of Spa in 2022, met 65 wagens op de startlijst

9mnd geleden | Maxime Pasture

Volle grid met negen constructeurs voor de 74ste editie van de Belgische enduranceklassieker.

65 wagens staan volgende maand (28-31 juli) op de startgrid van de 74ste editie van de zwaarste GT3-race ter wereld, de TotalEnergies 24 Hours of Spa.

De volledige deelnemerslijst voor de etmaalrace werd onthuld tijdens de officiële testdagen die deze week (21-22 juni) in Spa werden gehouden, als deel van de voorbereidingen op de Ardense klassieker. Er zijn nog vijf weken te gaan richting de seizoenstopper van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS en de Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli.

Op de grid voor 2022 prijken de negen constructeurs die aan de volledige Fanatec Endurance Cup deelnemen, met onder andere 13 bolides voor Mercedes-AMG en Porsche. Ferrari verdedigt zijn zege van vorig jaar met enkele sterke Pro-rijders, en er wordt reikhalzend uitgekeken naar nieuwe bolides van de Duitse constructeurs Audi en BMW. Lamborghini en McLaren hopen hun sterke resultaten van de vorige editie nog te verbeteren, terwijl de Britse merken Aston Marin en Bentley het startveld extra luister geven.

De deelnemerslijst wordt aangevoerd door 23 Pro auto’s en een recordaantal 19 wagens in de immer populairder wordende Silver Cup. Bij de eerste editie voor de Gold Cup staan er 14 wagens aan de start in de Ardennen, en acht Pro-Am line-ups en twee Bronze Cup teams vervolledigen de grid voor 2022. Dit wordt de eerste editie waarin vijf verschillende GT3-klassen aan de start van de mythische race staan. Een overzicht van de teams die allemaal hopen op een feestje op zondag 31 juli.

Ontdek het entry list hier.

Programma

Op dinsdag 26 juli valt de eerste actie van de editie 2022 van de TotalEnergies 24 Hours of Spa te bewonderen, met de Bronze Test. Op woensdag maakt de populaire parade richting Spa centrum zijn langverwachte comeback, waarna het op donderdag écht begint. De deelnemers aan de TotalEnergies 24 Hours of Spa werken dan onder andere de kwalificatiesessie af, waarna de volledige grid op vrijdag tijdens de SuperPole wordt bepaald. De eigenlijke race start op zaterdag 30 juli om 16u45.

Verder valt er in het voorprogramma ook een brede waaier aan races te bewonderen, met de Lamborghini Super Trofeo, GT4 European Series, Formula Regional European Championship by Alpine en Championnat de France FFSA F4. Dankzij de Fanatec Esports GT Pro Series wordt er ook virtueel geracet, en een historic GT-evenement georganiseerd door Peter Auto staat ook op het programma, om zo de 30ste verjaardag van SRO Motorsports Group in de verf te zetten. Naast alle actie op het asfaltlint kunnen de fans ook genieten van de TotalEnergies 24 Hours of Spa Fan Zone, met een langverwachte comeback van het concert op zaterdagavond, met enkele grote namen van de Europese muziekscene.

Als hoogtepunt van de Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS en Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli staat de TotalEnergies 24 Hours of Spa bekend als de grootste GT-race ter wereld. De editie 2022, van 28-31 juli, is de 74ste sinds de wedstrijd in 1924 werd gecreëerd. Tickets voor wat nu al een onvergetelijke editie van de Belgische uithoudingsklassieker wordt zijn nu te koop.

https://www.totalenergies24hours.com/nl/tickets

Tags: Sport
Topeditie voor TotalEnergies 24 Hours of Spa in 2022, met 65 wagens op de startlijst
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in