Sim Racing Roadshow: van virtueel naar echt

6mnd geleden

De Sim Racing Roadshow, georganiseerd door Porsche België, is een rijcompetitie op een simulator, waarbij de winnaar de mogelijkheid krijgt zijn of haar vaardigheden nadien in een echte racewagen te tonen. Dat is wat de Belgische coureur Julien Soenen overkwam toen hij op de Red Bull Ring in Spielberg overstapte van een sim racewagen naar de ClubSport Porsche 911 GT2 RS.

Voor Julien Soenen, die dit jaar ook meedeed aan de Porsche Tag Heuer Esports Supercup, was Sim Racing de beste manier om in de wereld van de motorsport te geraken. Naast zijn bewezen simulatorervaring heeft Julien al de kans gekregen om in de VW Fun Cup op het circuit van Spa-Francorchamps te rijden. Maar dit is niets vergeleken met wat hem te wachten stond op de Red Bull Ring, in het kader van de "Project Spielberg"-ervaring die op dit circuit wordt aangeboden. Het programma omvatte een coachingsessie op het circuit, gevolgd door een onvergetelijke Porsche-ervaring.

Voormalig Oostenrijks F1 coureur Patrick Friesacher was verantwoordelijk voor de inwijding. Julien nam eerst plaats achter het stuur van een Porsche 718 Cayman S, gedurende twee sessies van 15 minuten, waarbij hij zijn coach volgde die hem via walkie-talkie zijn advies gaf. Het verdict: Juliens vaardigheden werden gevalideerd om toegang te krijgen tot de ultieme ervaring op de Red Bull Ring, aan het stuur van de ClubSport Porsche 911 GT2 RS. "Julien heeft het talent om een goede coureur te worden", zei Patrick Friesacher. "Hij heeft vertrouwen in zichzelf, kende het circuit al perfect, en ging ronde na ronde vooruit. Ik had echt het gevoel dat we hem konden laten wennen achter het stuur van de 911.

Na wat laatste voorbereidingen en aanbevelingen van Patrick Friesacher, ging Julien de baan op. De 18-jarige reed verschillende ronden en verbeterde geleidelijk zijn tijden, op zoek naar de juiste trajecten, de juiste momenten om te remmen, met een vloeiende rijstijl. Eenmaal terug in de paddock, toen hij uit de auto stapte, loog de gezichtsuitdrukking van Julien allerminst over wat hij zojuist had meegemaakt. Een van de ongelooflijkste herinneringen van zijn leven, een ongekende ervaring, een droom die uitkwam. "Het was gek," zei Julien. "Het was echt fantastisch. Ik voelde me zo goed, het was ongelooflijk om achter het stuur van zo'n racewagen te zitten. Ik kende de Red Bull Ring al perfect. Ik heb meer dan 1.000 ronden op dit circuit in Sim Racing. Om dit te kunnen doen met deze Porsche 911 GT2 RS is een ervaring die ik nooit zal vergeten.

Tags: Sport Porsche
Sim Racing Roadshow: van virtueel naar echt
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in