Schitterende opener van de Porsche Carrera Cup Benelux op Spa-Francorchamps

4mnd geleden

Het WK Uithouding of FIA WEC was een perfecte setting voor de eerste races van de Porsche Carrera Cup Benelux 2022.

« De tribunes van het circuit in de Ardennen zaten eivol, de races waren zeer aangename kijkstukken en heel wat verschillende rijders, uit diverse landen konden van de champagne op het podium genieten. Het seizoen kon onmogelijk op een betere manier van start gaan en deze eerste afspraak in de Ardennen laat het beste verhopen voor de rest van dit seizoen », was dan ook de gevatte samenvatting van Series Manager Olivier Aerts.

Sportief was het eerste weekend ook een voltreffer met een dubbele zege van Harry King in de Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 van Parker Revs Motorsport. De jonge Brit startte ook tweemaal van op de polepositie en is uiteraard leider in het kampioenschap na dit eerste weekend. « Ik kende de competitie van vorig seizoen, toen ik op de Red Bull Ring een gastoptreden maakte”, vertelde de goedlachse jonge rijder aan het podium op zaterdag. “Ik ben uiteraard blij met mijn debuut hier, maar ook de ontvangst en de manier van werken van de Porsche Carrera Cup Benelux 2022 maken dat ik zeker weet dat ik een goede keuze heb gemaakt. Ik rij parallel hier en in de Porsche Supercup, met twee schitterende kalenders. »

In de eerste race haalde hij het voor de vicekampioen van vorig jaar, Glenn van Parijs (NGT Racing) en Ghislain Cordeel (Team GP Elite) die tijdens de wintermaanden duidelijk een stap voorwaarts heeft gezet en mee voor ereplaatsen wil vechten. Op zaterdag was het weer Glenn van Parijs op plaats twee, voor Sam Dejonghe (#TeamPGZ by RedAnt Racing).

Tom Boonen winnaar in Pro-Am !

In de klasse Pro-Am kregen we twee verschillende winnaars, met Jan Lauryssen (Q1Trackracing) en Tom Boonen (#TeamPGZ by RedAnt Racing), terwijl ook Koen Wauters (Belgium Racing) en Didier Glorieux (Speedlover) mee het podium op mochten.

« Super om tijdens mijn eerste weekend meteen te kunnen winnen », glunderde Tom Boonen. Bovendien zijn het leuke en faire races, op hoog niveau. Deze Porsche Carrera Cup Benelux is echt een mooie piste voor mij. »

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni staat de tweede meeting van de Porsche Carrera Cup Benelux op het programma en dat op Circuit Zolder.

Tags: Sport Porsche
Schitterende opener van de Porsche Carrera Cup Benelux op Spa-Francorchamps

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in