Rodrigue Gillion: "Een nieuwe stap vooruit"

2mnd geleden | Maxime Pasture

Tijdens de 24 Uur van Dubai 2022 hielden mechanische problemen Rodrigue en zijn teamgenoten van een nieuw podium. Maar de coureur van Auto Trends keerde toch terug met een zeer positief gevoel.

De meest fanatieke professionele coureurs en gentlemen drivers zijn het ondertussen gewoon dat ze het tegen elkaar opnemen in Dubai, in wat ondertussen de "klassieker" is van het seizoensbegin. Van 13 tot 15 januari kwamen bijna tachtig auto’s in verschillende categorieën (GT3, GT4, GTX, TCR, Porsche GT3 Cup) samen in de Verenigde Arabische Emiraten om tegen elkaar te racen in een koers van 24 uur.

Voor Rodrigue Gillion, die vorig jaar mooi tweede werd in de GT4, bracht dit evenement onvermijdelijk goede herinneringen naar boven. En bij de start waren de ingrediënten min of meer dezelfde: dezelfde wagen (Aston Martin Vantage AMR GT4), hetzelfde team (PROSport) en met Nico Verdonck dezelfde coach/teamgenoot voor Rodrigue. Het recept leek perfect om hoge verwachtingen te koesteren. Maar autosport blijft een mechanische sport waarin van alles kan gebeuren... Daarom weekt autoracen ook zo een intense passie bij ons los.

Snelste op de piste

"Met een pole position die vijf duizendsten van een seconde sneller was dan de tweede, begon het evenement perfect voor ons,” legt Rodrigue uit. "En zelfs tijdens de eerste vier uur van de race domineerden we de andere negen ingeschreven GT4-wagens." Het bewijs: de Aston Martin Vantage AMR GT4 van het Duitse team zette de snelste rondetijd in de race neer, in de GT4. Maar dan, om redenen die nog onbekend zijn, kreeg de voorkant remproblemen. Toen vertoonden de achterremmen tekenen van zwakte, waardoor twee keer een half uur verloren ging in het avontuur. De genadeklap kwam later toen de achterwielophanging niet juist meer reageerde. "Gelukkig heeft het team, zoals altijd, goed werk geleverd, zodat we elke keer opnieuw konden beginnen. Daardoor kwamen we als zevende in onze klasse over de finish”, relativeert Rodrigue.

Vooruitgang boeken

Maar het echte goede nieuws van dit laatste raceweekend zit verborgen in de rondetijden van Rodrigue Gillion. In twee jaar tijd heeft de Belgische gentleman-driver ongeveer drie seconden per ronde gewonnen op het Autodrome van Dubai, en dat is enorm! "In 2021 was ik twee seconden per ronde sneller dan in 2020. Maar dit jaar ben ik weer een stap vooruit gezet en heb ik opnieuw meer dan een seconde per ronde gewonnen ten opzichte van mijn tijden in 2021." Hieruit blijkt de immense vooruitgang van de Auto Trends-columnist, zoals zijn coach Nico Verdonck uitlegt: "Rodrigues vooruitgang is echt zeer motiverend voor iedereen, maar vooral voor hem!"

De ambitie van Rodrigue is nu om in 2022 opnieuw een nieuwe stap vooruit te zetten, door deel te nemen aan een competitiever kampioenschap met veel meer inschrijvingen. Het wordt inderdaad spannend. En natuurlijk houden we je in de volgende aflevering van deze column op de hoogte.

 

Foto's: Ollivision

Rodrigue Gillion: "Een nieuwe stap vooruit"
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in