Rodrigue Gillion - Verder op een ander elan

1w geleden | Maxime Pasture

Na een pauze in het tussenseizoen en veel tijd op het circuit tijdens de laatste 24 Uren van Dubai, is Rodrigue Gillion terug in GT4 Europe in een Aston Martin. Het recept lijkt hetzelfde te zijn als in 2022, maar sommige ingrediënten zullen helemaal anders zijn...

De Brusselse coureur en zakenman Rodrigue Gillion blijft nooit lang weg van een circuit. Zo nam hij in januari opnieuw deel aan de 24 Uren van Dubai: "De deal met het uitstekende team MRS-GT Racing werd erg laat gesloten. Maar mijn coach en vriend Nico Verdonck en ik waren verheugd om opnieuw deel te nemen aan dit evenement dat elk jaar het endurance-seizoen aftrapt.” Het Duitse team MRS-GT Racing neemt deel aan verschillende wedstrijden, vooral met Porsches. Voor de etmaalrace in de Emiraten was het strijdwapen dan ook niets minder dan een 911 GT3 Cup van de jongste generatie (type 992), een model waarmee Rodrigue vorig jaar een van de beste resultaten uit zijn carrière behaalde. Hij eindigde toen op de derde trede van het algemene podium in de 24 Uren van Zolder.

20 minuten te lang

In de categorie "992 AM", waarin alle 911 GT3 Cups van de laatste generatie aantreden, streden Rodrigue, Nico en hun drie teamgenoten gedurende het hele evenement voor een podiumplaats. Maar een elektrisch probleem twintig minuten voor de geblokte vlag besliste daar anders over. Het resultaat: vijfde in hun klasse en de 22ste plaats van de ongeveer vijftig ingeschreven auto's. Voor de goede orde: de Belgen deden het goed met een overwinning en een derde plaats algemeen voor het WRT-team, dat nu met BMW M4 GT3's koerst.

Nieuwe categorie en een nieuw doel 

Voor de Auto Trends-piloot begint het serieuze werk eind april, in Monza, in het GT4 Europe Sprint Championship. In tegenstelling tot 2022 vinden we Rodrigue Gillion dit jaar in een andere categorie: met een nieuwe teamgenoot (wiens naam op het moment van schrijven nog niet bekend is) gaat de Belgische coureur het proberen in de Am-categorie, waar alleen gentlemen drivers uitkomen. Hij legt uit: "Vorig jaar zag ik dat ik de vaardigheid heb om in de top 5 van de amateurcoureurs te geraken. Daarom besloot ik me rechtstreeks met hen te meten, door van categorie te veranderen en te streven naar een top 5 in elke race! Om dat te bereiken, keerde Rodrigue terug naar dezelfde auto, de Aston Martin Vantage AMR GT4. Maar hij verandert van team en vertegenwoordigt nu de kleuren van het team uit de Haute-Savoie, Racing Spirit of Léman.

Het eerste treffen vindt plaats in Monza, Italië, op 22 en 23 april. Net als vorig jaar maakt GT4 Europe een stop in België tijdens het weekend van de 24 Uren van Spa. Gewoonlijk wordt het evenement eind juli georganiseerd, maar het is verschoven naar begin juli, zodat we in 2023 nog de F1 kunnen verwelkomen... En aangezien we het hebben over de 24 Uren van Spa met de mooiste GT3's uit de hele wereld, geeft dit ons de gelegenheid om je eraan te herinneren dat GT3 nog steeds in het achterhoofd van Rodrigue zit. Net als vorig jaar zou hij moeten deelnemen aan een of andere testsessie in deze categorie die vanaf 2024 de opperserie voor GT-racing wordt.

Kalender GT3 Europe 2023

22-23 april: Monza - Italië
3-4 juni: Paul Ricard - Frankrijk
30 juni-1 juli: Spa-Francorchamps - België
14-16 juli: Misano - Italië
2-3 september: Hockenheim - Duitsland
30 september-1 oktober: Barcelona - Spanje

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in