Porsche Carrera Cup Benelux 2022 : tiende editie start op Spa !

1j geleden

Op 6 mei springt het licht op groen voor het tiende seizoen van de Porsche Carrera Cup Benelux. De strijd is er één tussen de vaste waarden, waaronder uiteraard de tweevoudige kampioenen Dylan Derdaele en Xavier Maassen, jonge talenten en enkele zeer bekende nieuwkomers.

Wie er vrijdag om iets voor vijf uur als winnaar zal afgevlagd worden, dat is koffiedik kijken. Dat de winnaar uit de categorie ‘Pro’ komt, staat zo goed als vast, al is een verrassing nooit uitgesloten, zeker omdat de weergoden vermoedelijk ook hun rol van betekenis zullen spelen. In die categorie vinden we maar liefst tien deelnemers, met vaste waarden, jong geweld en snelle nieuwkomers. Ere wie ere toekomt, dus starten we met de heren die al geruime tijd in de diverse modellen van de Porsche 911 GT3 Cup racen.

Tien kandidaten op de titel

Xavier Maassen (#TeamPGZ by RedAnt Racing) en Dylan Derdaele (Belgium Racing) wonnen ieder al twee titels en geen van beiden zegt neen tegen een derde titel, dat gaven ze ook te verstaan in hun vooruitblik op het seizoen. Andere bekende namen zijn Ghislain Cordeel (Team GP Elite) en Sebastian Freymuth (PG Motorsport), want zij stonden in 2021 al eens op het podium. Glenn van Parijs (NGT Racing) werd in 2021 dan weer vicekampioen achter Dylan Derdaele.

Twee heel bekende namen kruisen dit seizoen de degens met die gevestigde waarden. Ten eerste is er Maxime Soulet, die met een bolide van August Racing aantreedt, een team uit Franstalig België dat zijn debuut in de competitie maakt. Ook van Sam Dejonghe (#TeamPGZ by RedAnt Racing) mogen we vuurwerk verwachten. Last but not least zijn er drie erg jonge kerels, die hun stempel op dit seizoen willen drukken. Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice) is de broer van de nummer drie van vorig jaar, Huub van Eijndhoven en Rik Koen (PG Motorsport) komt rechtstreeks uit de F4 overgewaaid. En wat te zeggen van de 21-jarige Brit Harry King, de kampioen van de Porsche Carrera Cup Great Britain in 2020 en de nummer drie van de Porsche Mobil 1 Supercup in 2021. Hij doet het met Parker Revs Motorsport en werd afgelopen seizoen overigens nog winnaar van de beide races op de Red Bull Ring.

Wat betreft de jonge rijders, blijft de Porsche Carrera Cup Benelux ook vasthouden aan de Talent Pool, in nauwe samenwerking met Dirk Werner, een voormalige GT-rijder met een enorme staat van dienst.

Kwaliteit vinden we ook in de categorie Pro-Am, met de uittredende kampioen in de AM-categorie, Jan Lauryssen (Q1 Trackracing), die het opneemt tegen een echte Porsche-routinier, Koen Wauters (Belgium Racing) en de voormalige wereldkampioen wielrennen, Tom Boonen (#TeamPGZ by RedAnt Racing). Nog een nieuwkomer is Didier Glorieux (Speedlover), die zeker zijn mannetje zal willen staan.

En wat gezegd van de categorie Am? Maar liefst acht rijders zullen laten zien dat gentlemen drivers ook echte racers zijn, acht rijders van vier verschillende nationaliteiten, wat de internationale uitstraling van de competitie nog eens extra in de verf zet. Van Belgische zijde zijn er Philippe Wils (Speedlover), Wim Meulders (Speedlover), Stijn Lowette (NGT Racing/ Guest), Luc Vanderfeesten (#TeamPGZ by RedAnt Racing) en Sven van Laere (JW Raceservice). Zij krijgen tegenstand van een Nederlander, een Fransman en een Spanjaard, in de persoon van Jeroen Kreeft (Parker Revs Motorsport), Sebastien Lajoux (DUWO) en Joan Vinyes, die racet in de kleuren van Baporo Motorsport, ook een nieuwkomer in de Cup.

De editie 2022 is de tiende in de geschiedenis en belooft erg sterk te worden”, aldus Olivier Aerts, de Series Manager van de Porsche Carrera Cup Benelux. “Bovendien hebben we opnieuw een sterke kalender samengesteld, met de FIA WEC in Spa-Francorchamps, de ADAC GT op Circuit Zandvoort, sterke nationale meetings in Zolder en Assen, en tot slot de European Le Mans Series op Barcelona en de DTM-finale in Hockenheim.

Afspraak dus vrijdag en zaterdag op Spa-Francorchamps voor de start van de tiende editie van de Porsche Carrera Cup Benelux. ​ ​

De kwalificatiesessie wordt op vrijdag tussen 11u35 en 12u10 afgewerkt. De eerste wedstrijd over 30 minuten plus een ronde start diezelfde dag om 16u25, de tweede op zondag om 10u00. Beide races worden rechtstreeks uitgezonden en kunnen worden gevolgd op de officiële website www.carreracupbenelux.com en op de Facebook-pagina van de Porsche Carrera Cup Benelux.

Tags: Sport Porsche
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in