Porsche Carrera Cup Benelux: Maak plaats voor jong stuurtalent!

3w geleden

De wereld van Porsche binnenstappen ligt voor de meeste mensen buiten bereik. En dan lijkt je strepen verdienen als piloot bij het merk uit Zuffenhausen schier nóg moeilijker. Gelukkig heeft de Carrera Cup Benelux een eigen kanaal om jongeren een handje te helpen: de Talent Pool.

De Porsche Carrera Cup Benelux, de snelste merkencup in het vlakke land, heeft de voorbije jaren een rotsvaste reputatie opgebouwd met naast ervaren coureurs en amateurs ook jonge aspiranten die in heel Europa racen. Voor piloten jonger dan 24 jaar kan racen in deze Cup een reddingsboei zijn: de meest getalenteerden kunnen zich aansluiten bij de Porsche Carrera Cup Benelux Talent Pool en zo hun vaardigheden op verschillende niveaus verbeteren. Ze krijgen ook extra coaching om zichzelf de beste kans te geven hun droom van een professionele racecarrière gestalte te geven.

Voorbeeld uit de Bosporus

"We gaan terug naar 2018 en Ayhancan Güven", legt de Series Manager van het kampioenschap, Olivier Aerts, uit. "Deze Turkse piloot komt uit een achtergrond waar de nodige financiële steun voor een carrière in de autosport niet aanwezig was. De cultuur van de motorsport was hem ook onbekend. Dankzij de Porsche Carrera Cup Benelux en de steun die hij als jonge coureur kreeg, kon hij de eerste stappen in zijn carrière bij Porsche zetten. Daarna reed hij als Porsche Junior in de Porsche Mobil 1 Supercup en nu wordt hij vaak gevraagd om GT3-R's te besturen in belangrijke races overal ter wereld. We willen dan ook dat de Porsche Carrera Cup Benelux op de shortlist komt van jonge piloten die zich in de autosport willen ontwikkelen. Het gaat om Belgen, Luxemburgers en Nederlanders, maar ook om jong talent van buiten de Benelux.

De deelnemers aan de Porsche Carrera Cup Benelux Talent Pool krijgen professionele ondersteuning van de Duitser Dirk Werner, zelf jarenlang fabriekspiloot bij Porsche. Naast het coachen van jong talent, is Werner ook verantwoordelijk voor het evalueren van de rijders. Dit omvat niet alleen de prestaties tijdens tests en wedstrijden, maar ook de conditie, de relaties met de media, hun ambassadeursfunctie voor de serie en de feedback op sociale netwerken.

Internationale vertegenwoordiging

"De 'dynamische jeugd' is één van de hoekstenen van Porsche, wat ook tot uiting komt in de Cup", zegt Catherine Van Geel, pr-manager van D'Ieteren Porsche Import. "De piloten worden niet alleen bijgestaan in hun rijcompetenties en technische vaardigheden, maar ook in hun fysieke en mentale training, en voeding. Ze kunnen hun voordeel halen uit commerciële ondersteuning om partners aan te trekken en ze te behouden. Kortom, alles wat ervoor kan zorgen dat ze perfect op de toekomst zijn voorbereid.”

De beste rijder uit de Talent Pool zal de Porsche Carrera Cup Benelux vertegenwoordigen tijdens de Porsche Global Junior Shootout en krijgt een plaats aangeboden in het Porsche Carrera Cup Benelux seizoen 2023.

Tags: Sport Porsche
Porsche Carrera Cup Benelux: Maak plaats voor jong stuurtalent!

Tweedehands auto's van de dag

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in