Porsche Carrera Cup Benelux : topautosport voor volle tribunes

1mnd geleden | Maxime Pasture

Na een goede maand zomerpauze was de Porsche Carrera Cup Benelux terug! De plaats van afspraak was het legendarische motorcircuit van Assen in het kader van de zeer druk bijgewoonde JACK’s Racing Day, met niet minder dan 60.000 toeschouwers in de tribunes.

In Assen viel op dat Harry King niet onaantastbaar is, met een snelste tijd in de tweede vrije training voor Xavier Maassen (#TeamPGZ by RedAnt Racing) en vooral een snelste kwalificatietijd en dus een pole voor Race 1 voor Ghislain Cordeel.

« Ik kwam hier voor het eerst en verwachtte wel dat de tegenstand er zou staan », aldus de Brit die de twee wedstrijden dan toch won. « Ik kon ook de pole voor Race 2 grijpen en ik heb dus een mooi weekend achter de rug, maar ik mag geen steken laten vallen, dat is duidelijk. Ik kijk alvast naar de rest van het seizoen uit. »

Een beetje naar goede gewoonte verdeelden Ghislain Cordeel en Glenn van Parijs (NGT Racing) de overige ereplaatsen met een tweede en derde plaats voor Cordeel en een derde en tweede plaats voor van Parijs. « Ik ben erg blij met mijn polepositie, maar in de races was het nog niet 100% », was Cordeel eerlijk. « In Race 1 was de bandendruk niet optimaal en in Race 2 verloor ik al na de eerste ronde mijn voorsplitter en dat maakte het er niet makkelijker op. »

De overige ereplaatsen waren op zaterdag voor Rik Koen (Parker Revs), Sam Dejonghe (#TeamPGZ by RedAnt Racing) en Xavier Maassen, terwijl die laatst genoemde op zondag vierde werd, voor Koen en Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice).

In de tussenstand van het kampioenschap leidt King uiteraard, voor van Parijs en Cordeel.

Jan Lauryssen (Q1 Trackracing) pakte de volle buit in de categorie Pro-Am op zaterdag, voor zijn landgenoten John De Wilde (Speedlover) en Tom Boonen (#TeamPGZ by RedAnt Racing), terwijl zondag Speedlover de dubbel pakte met Didier Glorieux en John De Wilde op één en twee. Jan Lauryssen werd derde.

In de Am-categorie was het dus tweemaal Font, voor Stijn Lowette (NGT Racing) en Luc Vanderfeesten (#TeamPGZ by RedAnt Racing), terwijl Sébastien Lajoux (DUWO Racing) en weer Stijn Lowette op zondag de ereplaatsen voor hun rekening namen.

Noteren we ook nog de mooie optredens van Lars Poel en Will Aspin (Parker Revs) en Michiel Haverans (Belgium Racing), wat meteen de kracht van de Porsche Carrera Cup Benelux als omgeving voor jong talent onderstreept.

De volgende afspraak voor de Porsche Carrera Cup Benelux is op 27 en 28 augustus in Barcelona, voor de negende en de tiende wedstrijd van het seizoen en dat in het kader van de European Le Mans Series (ELMS).

Tags: Sport Porsche
Porsche Carrera Cup Benelux : topautosport voor volle tribunes
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in