Peugeot 9x8 hypercar zou ook een … Dodge kunnen worden

1mnd geleden

Vandaag is het nog even afwachten wat de fusie van PSA met FCA tot Stellantis voor de gewone man zal betekenen, we weten al wel wat de mogelijke gevolgen zullen zijn voor enduranceraces.

Op dit ogenblik heeft nog geen enkel merk binnen de Stellantis-groep een model voorgesteld dat onder de nieuwe vlag werd ontwikkeld. Zo bestaat er bijvoorbeeld nog geen Fiat-model dat op een Peugeot-platform rust, en er is evenmin een Citroën C1 op basis van de Fiat 500e. We weten hoogstens dat de componenten van de DS 9 ook zullen worden gebruikt om Lancia nieuw leven in te blazen.

Een Amerikaanse website meent echter te weten dat de Peugeot 9x8, een hybride hypercar, aan de overkant van de Atlantische Oceaan mogelijk in Dodge-livrei zou worden ingezet in het IMSA, het plaatselijke endurancekampioenschap.

Le Mans

Ter herinnering, de 9x8 werd ontwikkeld om Peugeot te vertegenwoordigen tijdens de 24 Uren van Le Mans, in een nieuwe hypercar categorie, die de LMP1's moet vervangen. Deze categorie werd in het leven geroepen zodat de racewagens dichter bij auto’s staan die men (de meer gefortuneerde klant) weldegelijk kan kopen. De organisatoren willen op die manier de Le Mans-droom uit de hoogdagen (getypeerd door bolides als de Ferrari 250 of de Mercedes 300 SL) laten herleven. De hypercars, die vanaf 2022 op het circuit van Sarthe te zien zullen zijn, worden ondergebracht in twee subcategorieën: bolides die uitsluitend voor de racerij zijn gemaakt, zoals de Peugeot, en wagens waarvan eveneens een gelimiteerde “klanten”-versie wordt geproduceerd. Verwacht wordt dat merken als Porsche, Toyota, Aston Martin maar ook Ferrari hier zullen aantreden.

tags-label Sport Peugeot
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in