Een auto in de kleuren van de vereniging "Pêcheurs de Lune" zal dit weekend aan de start van de 24H 2CV verschijnen.

1mnd geleden

De vereniging "Pêcheur de Lune" zal dit weekend een Citroën C1 opstellen tijdens de 24h 2CV op het circuit van Spa-Francorchamps. Niet minder dan 22 coureurs zullen om de beurt achter het stuur zitten! De vereniging, die zich inzet voor het geluk van kansarme kinderen in de opvang, mikt niet op een podiumplek, maar wil naam maken en vooral fondsen werven.

"Het heeft heel wat organisatie gevergd, maar het is ons gelukt", zegt Marianne Ide, vrijwillig lid van de vereniging "Pêcheur de Lune", in het leven geroepen door haar neef Xavier en in de wereld van de motorsport bekend omdat zij jarenlang een pr-functie bekleedde binnen de autogroep D'Ieteren. "Mijn neef heeft altijd een passie voor motorsport gehad. Hij is een voormalig amateur-coureur en hij kwam op het idee om deze operatie op te zetten om geld in te zamelen voor onze vereniging".

"Pêcheur de Lune" helpt kansarme, mishandelde en ongelukkige Belgische kinderen. "Alleen al in Wallonië zijn er 9.000 kinderen in instellingen geplaatst. We hebben er al 3.000 geholpen. We halen ze op en nemen ze mee naar activiteiten die hen een beetje vreugde geven. In november hebben we bijvoorbeeld een uitstapje naar Walibi gepland en in maart wordt het Disneyland.

"In een paar weken tijd hebben we  voor 250 euro per stuk vijftig manen verkocht op de versiering van onze Citroën C1. Dit komt neer op een totaalbedrag van 12.500 euro dat aan de vereniging zal worden geschonken. En ik heb er nog een paar over voor late beslissers", gaat Marianne Ide verder. "De terugkeer van de chauffeurs was erg leuk. Sommigen van hen zijn geboekt voor andere wedstrijden, maar eenentwintig hebben toegezegd Xavier te steunen, waarvan we hopen dat hij de eindstreep zal halen.

Tot de bemanning behoren enkele grote namen uit de autosport, zoals Bruno Thiry, Renaud Verreydt, Guillaume de Mevius, Cédric Cherain of Cédric De Cecco, maar ook de broers en zussen Van de Poele (met Diego, Alexis en Nicolas), GT3-coureur Ulysse De Pauw, DTM-coureur Esteban Muth en zijn jongere broer O'Neill, voormalig winnaar van de 24 Uren van Spa, Markus Palttala, voormalig BTCS-coureur Julien Schroyen, allrounder Fred Bouvy, voormalig Belgisch kampioene en Le Mans-deelneemster Christine Beckers, Thierry de Wilde, journalisten Martin Businaro, Stéphane Lémeret en Maxime Pasture en tenslotte Alain Feraille en Jonathan Henri de Frahan, twee coureurs van het Rosoux-team.

 

tags-label Sport Autotrends
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in