Deze rallyrit viert het honderdjarige bestaan van de 24 uren van Le Mans

2w geleden | Maxime Pasture

Ter gelegenheid van het eeuwfeest van de 24 uren van Le Mans organiseert ACO-België een rally van Brussel naar Le Mans om de testdag bij te wonen. Geïnteresseerd? Wij hebben hier de essentiële informatie voor jou op een rijtje gezet.

Met veel nieuwe auto's in de categorie Hypercar (Porsche, Ferrari, Cadillac en Vanwall voegen zich bij Toyota, Glickenhaus en Peugeot) maar ook het laatste jaar van de GTE's (volgend jaar vervangen door GT3's) wordt deze honderdste editie van de 24 uren van Le Mans in ieder geval uitzonderlijk.

ACO-Belgium biedt de unieke gelegenheid om aan dit jubileum deel te nemen. Van 2 tot 4 juni organiseert de Belgische tak van de ACO, organisator van de 24 uren van Le Mans, een rally richting Le Mans, om de "testdag" bij te wonen die een week voor de race plaatsvindt.

Selectiecomité

Slechts 30 auto's die de 16 merken vertegenwoordigen die de race in Le Mans hebben gewonnen, zullen aan de rally-balade mogen deelnemen. Deze hoeven aan geen enkel ander criterium te voldoen dan dat ze een van deze merken vertegenwoordigen. Concreet: ongeacht de leeftijd, het type of de motor wordt uw auto aanvaard... zolang het maar een Alfa Romeo, Alpine/Renault, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Bugatti, Ferrari, Ford, Jaguar, McLaren, Mazda, Mercedes-Benz, Peugeot, Porsche of Toyota is.

Verschillende formules

Het inschrijvingsgeld voor twee personen met eigen wagen, all-inclusive (restaurants, hotel en activiteiten), bedraagt 1.990 euro. Maar ACO-Belgium zal ook enkele auto's ter beschikking stellen. In dat geval stijgt de prijs naar 2.424 euro. Laatste mogelijkheid: je wil iemands bijrijder zijn. In dat geval betaal je 50% van het inschrijvingsgeld (respectievelijk 1.000 of 1.212 euro).

De aanmeldingen* moeten uiterlijk op 23 maart 2023 binnen zijn. Het comité komt op 8 april 2023 bijeen om de ploegen te selecteren.

*Volledig programma en inschrijvingsformulier per e-mail aan te vragen bij club.aco.belgium@gmail.com  

Deze rallyrit viert het honderdjarige bestaan van de 24 uren van Le Mans
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in