Circuit van Monza viert eeuwfeest

4mnd geleden

Op zondag 11 september 2022 vindt in Monza de Grand Prix van Italië plaats. Dit is de geknipte gelegenheid om de 100ste verjaardag te vieren van dit mythische circuit en zijn nauwe band met het merk Alfa Romeo.

De passie waarmee het circuit van Monza verweven is, zal het hele weekend gevierd worden. Een afspraak die je niet mag missen, want 112 verzamelaars, leden van officiële clubs uit heel Europa, en 100 Giulia GTA's zullen op de Tribe Days aanwezig zijn. Autoliefhebbers wacht een rijk gevuld programma. Het Arese Museum zal de geschiedenis van Alfa Romeo belichten en er zal een reeks uitzonderlijke parades over Italiaanse wegen worden gehouden. Voor dit internationale evenement zijn twee mythische locaties uitgekozen: het Alfa Romeo-huis in Arese en de testpiste in Balocco.

Emblematisch moment

Historische voertuigen van het Italiaanse merk zullen de plaats innemen van de F1-wagens om op zaterdag te paraderen en te racen. De 112 auto’s - die dan weer verwijzen naar het 112-jarige bestaan van Alfa - zullen ook de stad Milaan doorkruisen via symbolische plaatsen zoals Piazza Duomo, om zo het circuit van Monza te bereiken. Daar worden de deelnemers aan de Tribe Days uitgenodigd op de tribunes die Alfa Romeo speciaal voor hen heeft gereserveerd, om te genieten van het unieke spektakel dat een F1 GP op Monza is.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in