Alfa Romeo F1: het 3e deel van de docu is beschikbaar!

1mnd geleden | Nicolas Morlet

Alfa Romeo blijft zijn achter-de-schermenserie "Beyond the visible" uitzenden op YouTube. Deze neemt de kijker mee in de schoot van zijn F1-team. In de derde aflevering, getiteld "The Hidden Backbone", staat een even fundamenteel als onzichtbaar punt centraal: de logistiek.

De derde van vijf digitale afleveringen waarin het dagelijks leven van het team dat betrokken is bij de meest bekeken motorsportwedstrijd ter wereld wordt onthuld, is nu beschikbaar.

Hoe zit het met logistiek?

De derde aflevering, getiteld "The Hidden Backbone", neemt het publiek mee op een reis door de complexe en manische organisatie van de logistieke operaties die aan de grondslag liggen van een Formule 1-seizoen. Complexe getallen, meeteenheden en parameters worden gebruikt om de verplaatsing van mensen en apparatuur van het ene deel van de wereld naar het andere te organiseren. De hospitality, paddock en garage die de sportieve prestaties van het team huisvesten, worden bij elke race opnieuw opgebouwd en uren later weer afgebroken.

Aanzienlijk budget

De toeschouwers ontdekken de context van deze fundamentele activiteiten die, buiten de schijnwerpers, de opwinding rond de Formule 1 mee tot leven brengen. Laten we beginnen met de cijfers: van een budget van 140 miljoen euro gaat 15% naar logistiek, ondersteuning en transport. Voor het laatste F1-seizoen werd ongeveer 230 ton over zee vervoerd, 40 ton door de lucht en de rest op vrachtwagens geladen en over land vervoerd.

Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in