100 jaar 24 Uren van Le Mans in het Autoworld Museum

1j geleden | Laurent Zilli

Het uitstekende Brusselse automuseum organiseert dit voorjaar een tijdelijke tentoonstelling ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van de grootste race ter wereld. En we beloven het, niets anders dan het echte werk te bewonderen zijn!

Op 10 en 11 juni vindt de 91e editie van de 24 Uren van Le Mans plaats. Maar aangezien de race van 1940 tot 1948 niet plaatsvond vanwege de oorlog en de wederopbouw, zal deze 91e race toch de 100ste verjaardag van het evenement markeren. Het museum Autoworld in Brussel is er altijd snel bij om zulke belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van de auto te vieren. Met de inrichting van een tijdelijke tentoonstelling, eert het dit eeuwfeest.

Geen replica's!

De organisatoren beloven dat elk van de 15 auto's in de tentoonstelling een authentieke link heeft met de etmaalrace. Ze namen deel aan het evenement of werden gebruikt voor voorbereidende tests. Er zullen dus geen replica's zijn, alleen het echte spul. Er zal een Ford GT40 uit 1966 zijn, die werd gebruikt voor tests en die de reservewagen was voor dat beroemde jaar waarin Ford Ferrari vernederde. Ook het Inaltera-prototype uit 1977 tekent present, een auto van coureur Jean Rondeau, een echte Le Mans-veteraan met tien deelnames en één overwinning. We zullen ook een van de Peugeots 905 zien die in 1992 de dubbel deed. Dit alles natuurlijk in een scenografie die de bezoekers terugbrengt naar het hart van de race.

De tentoonstelling vindt plaats van 1 april tot 28 mei 2023 op de Jubelparklaan in Brussel. Meer informatie op www.autoworld.be

Tags: Sport
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in