Will.i.am ontwerpt nogal vreemde Mercedes

1w geleden | Nicolas Morlet

Will.i.am, leadzanger van de Black Eyed Peas en Mercedes-fan sinds zijn kindertijd, heeft zijn kinderdroom gerealiseerd: zijn eigen unieke, op maat gemaakte Mercedes ontwerpen. Onder de naam Will.i.AMG herinnert het resultaat ons eraan dat autodesign een vak apart is, waarbij een paar jaar studie onontbeerlijk zijn. Maar de bedoelingen zijn alvast goed.

Je weet wat ze zeggen, "smaken en kleuren...". Duidelijk is dat Will.i.ams Mercedes aan zeer specifieke schoonheidseisen voldoet. De styling lijkt het resultaat van een AMG GT die de fout maakte zich te spiegelen aan een G-Klasse uit de jaren 90. De toegang tot de auto verloopt via enorme deuren die in tegenovergestelde richting openen, het interieur baadt in het licht dankzij het glazen dak.

The Flip

Deze vreemde Mercedes maakt deel uit van een bredere samenwerking tussen de zanger en het Duitse automerk. "The Flip - Innovation for Purpose" beoogt de financiering van onderwijs aan kansarme kinderen om hun toegang tot wetenschap, technologie, engineering, kunst en wiskunde te vergemakkelijken, zodat zij "de vaardigheden kunnen verwerven die nodig zijn voor de banen van de toekomst en nieuwe technologieën kunnen uitvinden".

Het goede doel

De Mercedes-ster zit opvallend ingebed in een berenkop, een esthetische knipoog naar de  nieuwe liefdadigheidskledinglijn 'Bear Witness' van de muzikant. De opbrengst gaat naar een van zijn stichtingen.

Will.i.am ontwerpt nogal vreemde Mercedes
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in