Vrouwelijke journalisten uit de hele wereld bekronen Peugeot 308

1mnd geleden

Tien journalisten van Women's World Car of the Year reisden naar Parijs om de Supreme Winner Award uit te reiken aan Linda Jackson, CEO van Peugeot. Marta Garcia, uitvoerend voorzitter van WWCOTY, noemde het een "historisch moment".

De Women's World Car of the Year is de enige vereniging ter wereld waarbij uitsluitend vrouwelijke autojournalisten de prijzen uitreiken. Het doel is de beste auto's van het jaar te erkennen en een stem te geven aan vrouwen in de autowereld. De stemcriteria zijn gebaseerd op dezelfde principes die elke bestuurder hanteert bij het kiezen van een auto. Bij de stemming wordt onder meer rekening gehouden met zaken als veiligheid, kwaliteit, prijs, design, rijgemak, voordelen en ecologische voetafdruk.

Dit jaar won de nieuwe Peugeot 308 alle stemmen in de WWCOTY en streed met 65 andere auto's van over de hele wereld om de uiteindelijke winnaar te worden. Het hoogtepunt van een jaar van tests, evaluaties en stemmen op tientallen auto's over de hele wereld werd bekroond tijdens een besloten ceremonie in de Franse hoofdstad, bijgewoond door Linda Jackson, die de trofee namens Peugeot in ontvangst mocht nemen.

WWCOTY Executive President Marta Garcia zei: "Dit is een historisch moment, want het is de eerste keer in de 13-jarige geschiedenis van WWCOTY dat de Supreme Winner is toegekend aan een merk dat wordt geleid door een vrouw. Waarop Linda Jackson antwoordde: "Deze prijs is een grote bron van trots voor het hele Peugeot-team. Ik ben verheugd te zien dat vrouwen een steeds belangrijkere rol in onze industrie spelen. Met dit soort onderscheidingen weten we dat we op de goede weg zijn.”

Auto's die voor de mondiale prijs in aanmerking komen, moeten op ten minste twee continenten worden verkocht, ook al hebben ze verschillende namen. Alle stemmen worden geverifieerd door het advocatenkantoor Grant Thornton.

Tags: Insoliet
Vrouwelijke journalisten uit de hele wereld bekronen Peugeot 308
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in