Volvo-verkoop daalt fors maar elektrische modellen doen het goed

1w geleden

Wereldwijd verkocht Volvo Cars tussen januari en april 195.445 auto's, een daling van 21,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Gelukkig redden de geëlektrificeerde modellen de dag een beetje.

Net als de rest van de industrie kampt Volvo Cars met een tekort aan halfgeleiders, dat ook de productie in het tweede kwartaal nog zal beïnvloeden. De autobouwer meent dat dit een eenmalige drempel is en verwacht dat de spanningen in de toeleveringsketen in de tweede helft van het jaar zullen wegebben.

Intussen is de totale verkoop aanzienlijk gedaald. De vraag blijft wel sterk, vooral voor elektrisch aangedreven voertuigen, waarbij het aandeel van oplaadbare modellen in de totale verkoop blijft stijgen. In april bijvoorbeeld stegen de geëlektrificeerde Recharge-modellen van Volvo Cars met 18,7 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2021, tot 38,4 procent van het totale volume.

Het aandeel volledig elektrische voertuigen haalde 10%. In Europa bracht Volvo in april 19.822 stuks aan de man, exact 23,2 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. Oplaadbare hybrides waren goed voor 51,4% van de totale verkoop in de maand.

Tags: Insoliet Volvo
Volvo-verkoop daalt fors maar elektrische modellen doen het goed
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in