Volkswagen komt binnen twee jaar met betaalbare elektrische stadsauto's

1w geleden | Nicolas Morlet

Nu de elektrische modellen bij alle merken van de Volkswagen Groep een hoge vlucht nemen, heeft het merk zijn plannen voor de toekomst bekendgemaakt. Die omvatten een reeks kleine "betaalbare" modellen.

Deze kleine elektrische voertuigen zullen naar verwachting pas over 3 jaar op de markt komen, maar Volkswagen heeft al wel de eerste schetsen van de Cupra-, Skoda- en Volkswagen-modellen geleverd. Verrassend genoeg lijkt Seat ook aan deze nieuwe elektrificatiefase niet deel te nemen.

Gebouwd op dezelfde technische basis, identiek aan die van de ID.3 of de Cupra Born maar ingekort, zullen de drie modellen zeer verschillende esthetische persoonlijkheden dragen, toch als de schetsen zich aan hun belofte houden: hoekig voor Skoda, gespierde rondingen voor Cupra en in lijn met de ID.3 voor Volkswagen.

De positionering van deze drie modellen is nog niet helemaal duidelijk, maar met hun afmetingen zouden ze waarschijnlijk halverwege de voormalige Skoda Citigo-e iV en de huidige Fabia terechtkomen. De verwachte prijsklasse? Tussen 20.000 en 25.000 euro, net boven een Dacia Spring (vanaf 19.890 euro).

Volkswagen komt binnen twee jaar met betaalbare elektrische stadsauto's
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in