Volkswagen compenseert Britse automobilisten voor dieselgate

4w geleden

De Duitse autofabrikant Volkswagen heeft ermee ingestemd 193 miljoen pond (226 miljoen euro) te betalen om 91.000 Britse automobilisten te compenseren die zich benadeeld voelden door het motorfraudeschandaal en juridische stappen hadden ondernomen.

"De Volkswagengroep en de eisers hebben een buitengerechtelijke schikking getroffen", kondigde de fabrikant in een verklaring aan, terwijl de Britse rechter twee jaar eerder in het voordeel van de automobilisten had geoordeeld, maar nog geen uitspraak had gedaan over de schadevergoeding.

Met de overeenkomst worden zo'n 91.000 vorderingen tegen diverse entiteiten en dealers van het Volkswagenconcern in de collectieve rechtszaak in Engeland en Wales beslecht. Ongeveer 1,2 miljoen voertuigen van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda werden in het Verenigd

Koninkrijk getroffen door het bedrog dat de Duitse reus eind 2015 toegaf, op een totaal van 11 miljoen dieselauto's wereldwijd.

Het Hooggerechtshof in Londen oordeelde in april 2020 dat Volkswagen inderdaad in strijd met de EU-regels "manipulatiesoftware" had geïnstalleerd in auto's die in het Verenigd Koninkrijk werden verkocht om door emissietests te komen.

Dieselgate heeft al in veel landen tot rechtszaken geleid. Het heeft Volkswagen al meer dan 30 miljard euro gekost, een groot deel daarvan ging naar de VS, waar het Duitse concern in 2017 schuldig pleitte aan fraude.

(Bron: AFP)

Volkswagen compenseert Britse automobilisten voor dieselgate
Het laatste autonieuws

Vidéo


Gelieve marketing cookies te aanvaarden om video's te bekijken

Open voorkeuren

Aanmelden nieuwsbrief

Vergeet je niet in te schrijven op de nieuwsbrief

Ik schrijf me in